secundair logo knw 1

Secretaris-directeur Gritta Nottelman heeft haar vertrek aangekondigd bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Nu er een nieuwe fase is aangebroken in de samenwerking met de gemeente Amsterdam, vindt ze het tijd om te vertrekken. Ze stopt op 1 februari volgend jaar.

gritta nottelman 180 vk Gritta NottelmanNottelman werkte ruim 13 jaar bij het waterschap, waarvan de laatste 3,5 jaar als secretaris-directeur. En dat waren tropenjaren, schrijft ze in een brief aan het algemeen bestuur. De corona-tijd, de crisis door de digitale veiligheid die niet op orde was, de governance discussie, de leiderschapswisselingen en de financiële situatie van het waterschap maakten het werk van de secretaris-directeur zwaar. “Regelmatig waren er schurende verhoudingen binnen het bestuur, tussen bestuur en Waternet en binnen Waternet. Steeds was gelukkig het goede gesprek waardoor u en ook ik weer een stap naar voren konden zetten.”

Nu er een nieuwe fase is aangebroken met een 'technisch onderzoek' naar de samenwerking met de gemeente Amsterdam in de vernieuwde stichting Waternet, vindt Nottelman het tijd om te vertrekken.

“Wat mij betreft vraagt deze fase om een frisse blik, een nieuwe dosis energie en een stevige belangenbehartiging. Ik heb bij mijzelf geconstateerd dat de afgelopen jaren zoveel van mijn energie hebben gevraagd, dat ik dit niet nogmaals bereid ben op te brengen. Na 13 jaar heb ik daarom besloten om het waterschap en Waternet achter me te laten. Ik wens het waterschap veel wijsheid en alle goeds voor de toekomst.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!