secundair logo knw 1

Secretaris-directeur Gritta Nottelman heeft haar vertrek aangekondigd bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Nu er een nieuwe fase is aangebroken in de samenwerking met de gemeente Amsterdam, vindt ze het tijd om te vertrekken. Ze stopt op 1 februari volgend jaar.

gritta nottelman 180 vk Gritta NottelmanNottelman werkte ruim 13 jaar bij het waterschap, waarvan de laatste 3,5 jaar als secretaris-directeur. En dat waren tropenjaren, schrijft ze in een brief aan het algemeen bestuur. De corona-tijd, de crisis door de digitale veiligheid die niet op orde was, de governance discussie, de leiderschapswisselingen en de financiële situatie van het waterschap maakten het werk van de secretaris-directeur zwaar. “Regelmatig waren er schurende verhoudingen binnen het bestuur, tussen bestuur en Waternet en binnen Waternet. Steeds was gelukkig het goede gesprek waardoor u en ook ik weer een stap naar voren konden zetten.”

Nu er een nieuwe fase is aangebroken met een 'technisch onderzoek' naar de samenwerking met de gemeente Amsterdam in de vernieuwde stichting Waternet, vindt Nottelman het tijd om te vertrekken.

“Wat mij betreft vraagt deze fase om een frisse blik, een nieuwe dosis energie en een stevige belangenbehartiging. Ik heb bij mijzelf geconstateerd dat de afgelopen jaren zoveel van mijn energie hebben gevraagd, dat ik dit niet nogmaals bereid ben op te brengen. Na 13 jaar heb ik daarom besloten om het waterschap en Waternet achter me te laten. Ik wens het waterschap veel wijsheid en alle goeds voor de toekomst.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het CEC-programma van STOWA en NWO heeft een aantal technieken onderzocht. Bekijk dit filmpje over een combinatie van bio assay en massaspectrometer om verontreiniging snel te kunnen duiden uit de database: RoutinEDA
https://vimeo.com/712902086
Is er een directe link naar de uitspraak beschikbaar? Ik vind de volgend passage van jullie artikel bijzonder verwoord: "Behalve over het gebruik van chemicaliën in het koelwater ging de rechtszaak ook over de voorwaarden van het waterschap voor lozingen in geval van onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan installaties. Maar toestemming vooraf vond de rechter te ver gaan en een zogenoemde immissietoets (welke stoffen zitten erin) niet effectief." Lijkt me namelijk zeker niet in lijn met geldend waterkwaliteitsbeleid en ook niet met het oog op de uitspraak m.b.t. de tijdelijke achteruitgang. Wanneer een activiteit, en daarmee de lozing, invloed heeft op de waterkwaliteit is het uitgangspunt dat de impact van te voren bepaald en onderbouwd moet worden. Indien dit leidt tot een verslechtering van de situatie, moet voor de impactsbeoordeling (van een industriële lozing) het Handboek Immissietoets gebruikt worden om de impact te bepalen. 
Falend management is de reden niet de organisatorische complexiteit. En bij definitief splitsen komt er nog extra bestuurlijke complexiteit bij van publieke organisaties die moeten -maar slecht kunnen- samenwerken.
Aangezien de burger de rekening krijgt is het makkelijk om een beslissing te nemen. Lekker uit elkaar en opnieuw beginnen met een schone lei. Op naar het volgende wanbeleid. Men voelt zich niet aansprakelijk. 
Dag Manfred, 
kijk eens op www.pathema.nl 
Dat bedrijf levert al jaren apparatuur voor chemievrije koelwaterbehandeling. Ook bij grotere bedrijven. Niet zo groot als bij Chemelot waarschijnlijk, maar meer dan voldoende bewezen. Het principe is cavitatie, dus geen chloorelektrolyse. Voor de duidelijkheid, ik heb geen relatie met dit bedrijf.Jan Koning