secundair logo knw 1

Secretaris-directeur Gritta Nottelman heeft haar vertrek aangekondigd bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Nu er een nieuwe fase is aangebroken in de samenwerking met de gemeente Amsterdam, vindt ze het tijd om te vertrekken. Ze stopt op 1 februari volgend jaar.

gritta nottelman 180 vk Gritta NottelmanNottelman werkte ruim 13 jaar bij het waterschap, waarvan de laatste 3,5 jaar als secretaris-directeur. En dat waren tropenjaren, schrijft ze in een brief aan het algemeen bestuur. De corona-tijd, de crisis door de digitale veiligheid die niet op orde was, de governance discussie, de leiderschapswisselingen en de financiële situatie van het waterschap maakten het werk van de secretaris-directeur zwaar. “Regelmatig waren er schurende verhoudingen binnen het bestuur, tussen bestuur en Waternet en binnen Waternet. Steeds was gelukkig het goede gesprek waardoor u en ook ik weer een stap naar voren konden zetten.”

Nu er een nieuwe fase is aangebroken met een 'technisch onderzoek' naar de samenwerking met de gemeente Amsterdam in de vernieuwde stichting Waternet, vindt Nottelman het tijd om te vertrekken.

“Wat mij betreft vraagt deze fase om een frisse blik, een nieuwe dosis energie en een stevige belangenbehartiging. Ik heb bij mijzelf geconstateerd dat de afgelopen jaren zoveel van mijn energie hebben gevraagd, dat ik dit niet nogmaals bereid ben op te brengen. Na 13 jaar heb ik daarom besloten om het waterschap en Waternet achter me te laten. Ik wens het waterschap veel wijsheid en alle goeds voor de toekomst.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.