secundair logo knw 1

Directeur Jos van den Mosselaar van het Nederlands Watermuseum gaat met pensioen. Op 30 december neemt hij afscheid. 

Jos van den Mosselaar 180 vk Jos van den MosselaarVan den Mosselaar heeft 14 jaar gewerkt in het museum in Arnhem, dat in 2004 werd geopend. Zijn vertrek valt samen met de ontwikkeling van een nieuwe toekomstvisie voor het museum. “Onderdeel van deze toekomstbestendige koers zal de aanstelling van een interimmanager zijn om het vernieuwende museum de uiteindelijke vorm te geven”, schrijft het museum.

Nu nog wordt met tentoonstellingen en educatieve programma’s het publiek geïnformeerd over ‘alle aspecten van zoetwater’. In oktober werd de 1 miljoenste bezoeker geregistreerd.

Na zijn pensionering zal Van den Mosselaar als adviseur van het bestuur bij het museum betrokken blijven. Op 1 januari neemt Monique Verber, adjunct-directeur, tijdelijk de taken van de directeur waar. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).