Directeur Jos van den Mosselaar van het Nederlands Watermuseum gaat met pensioen. Op 30 december neemt hij afscheid. 

Jos van den Mosselaar 180 vk Jos van den MosselaarVan den Mosselaar heeft 14 jaar gewerkt in het museum in Arnhem, dat in 2004 werd geopend. Zijn vertrek valt samen met de ontwikkeling van een nieuwe toekomstvisie voor het museum. “Onderdeel van deze toekomstbestendige koers zal de aanstelling van een interimmanager zijn om het vernieuwende museum de uiteindelijke vorm te geven”, schrijft het museum.

Nu nog wordt met tentoonstellingen en educatieve programma’s het publiek geïnformeerd over ‘alle aspecten van zoetwater’. In oktober werd de 1 miljoenste bezoeker geregistreerd.

Na zijn pensionering zal Van den Mosselaar als adviseur van het bestuur bij het museum betrokken blijven. Op 1 januari neemt Monique Verber, adjunct-directeur, tijdelijk de taken van de directeur waar. 

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.