secundair logo knw 1

Martine Lodewijk is de nieuwe sectordirecteur Drinkwater Productie van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Zij volgt 1 december sectordirecteur Ria Doedel op, die de functie tijdelijk vervulde. 

Martine Lodewijk 180 vk Martine LodewijkLodewijk (44) is sinds 2008 werkzaam bij Waternet, de laatste drie jaar als programmamanager klimaatadaptatie. Daarnaast was ze ook operationeel leider crisisorganisatie. Lodewijk ging na haar studie Civiele Techniek aan de TU Delft eerst in de consultancy aan de slag, waarna ze de overstap maakte naar Waternet. Eerst als beleidsadviseur, later in het management.

Met de aanstelling van Lodewijk is de vervanging van Ria Doedel geregeld. Zij werd in februari 2020 na het plotselinge vertrek van Joke Cuperus tijdelijk als CEO aangesteld, voor de duur van '6 tot 12 maanden', zo liet PWN weten. Het werden er aanzienlijk meer.

Op 1 juli van dit jaar kreeg PWN in Paulien Pistor een nieuwe algemeen directeur. Daarnaast kent het bedrijf drie sectordirecteuren voor respectievelijk de sector Natuur en Beleving, de sector Drinkwater en de sector Bedrijfsvoering.

 

MEER INFORMATIE
H2O-bericht: Ria Doedel tijdelijk CEO drinkwaterbedrijf PWN
H2O bericht: Paulien Pistor nieuwe directeur PWN

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....
Doekjes niet meer produceren. De mensen luisteren toch niet . In de Vinex- wijken was en is dit een groot probleem.