Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe draagt Marijn Ornstein voor als nieuwe dijkgraaf. Ze gaat na haar benoeming 1 februari 2021 aan de slag.
Ornstein (49 jaar) is werkzaam bij Royal Schiphol Group, waar ze verantwoordelijk is voor de fysieke veiligheid, waaronder het brandweerkorps van de luchthaven. Van 2011 tot 2015 ontwikkelde zij het duurzaamheidsbeleid voor Schiphol. Daarnaast is ze voorzitter van het bestuur van VVD Amsterdam en vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Pantar, de sociale werkvoorziening in Amsterdam.
Het algemeen bestuur denkt in Ornstein ‘een bevlogen en kleurrijke kandidaat gevonden die partijen verbindt en ervaring heeft in zowel de politiek bestuurlijke, maatschappelijke en private sector’. De vertrouwenscommissie voerde in september en oktober gesprekken met kandidaten. Er hadden zich 68 mensen aangemeld voor de functie.
Ornstein volgt Tanja Klip-Martin op. Zij zou aanvankelijk al 1 augustus stoppen als dijkgraaf, maar die datum ze opgeschoven omdat de wervingsprocedure door de coronacrisis aanvankelijk moeizaam verliep. Medio juni werd de procedure herstart. Klip beëindigt nu op 1 januari 2021 haar werk voor Vallei en Veluwe.
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.