secundair logo knw 1

Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, wordt voorzitter van Stichting RIONED. Hij volgt Hans Gaillard op. 

Joost van Oostrum vk 180 Joost van OostrumStichting RIONED is de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer en komt op voor het algemeen belang van stedelijk waterbeheer en riolering. Vrijwel alle organisaties die actief zijn op gebied van stedelijk waterbeheer zijn aangesloten: gemeenten, waterschappen, provincies, rijk, adviesbureaus, leveranciers, aannemers, inspectiebedrijven en onderwijsinstellingen.

Gaillard, burgemeester van Son en Breugel, treedt af omdat zijn zittingstermijn erop zit. De maximale bestuursperiode bedraagt bij de stichting 9 jaar. Gaillard krijgt in de 49-jarige Van Oostrum een opvolger die zegt het heel bijzonder te vinden om bij te dragen aan ‘dit belangrijke onderwerp van de toekomst’. 

Van Oostrum: “Ik hoef het ook steeds minder vaak uit te leggen. Dat komt doordat riolering en stedelijk water steeds zichtbaarder worden in de openbare ruimte. Vroeger ging het vooral over rioolbuizen ondergronds. Nu spelen ondergrond én bovengrond allebei een belangrijke rol in het vakgebied.”

Het bestuur van Stichting RIONED bestaat per 1 september 2019 uit: Joost van Oostrum (burgemeester Berkelland), onafhankelijk (voorzitter), Marieke Moorman (burgemeester Bernheze), namens de gemeenten, Stefan Kuks (watergraaf Vechtstromen), namens de waterschappen , Hans Mascini (algemeen directeur Kijlstra Beton), namens de bouw- en productiebedrijven, Robbert Loos (directeur Vereniging Afvalbedrijven), namens de dienstverlenende bedrijven en Jan Busstra, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (waarnemer).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....