Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, wordt voorzitter van Stichting RIONED. Hij volgt Hans Gaillard op. 

Joost van Oostrum vk 180 Joost van OostrumStichting RIONED is de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer en komt op voor het algemeen belang van stedelijk waterbeheer en riolering. Vrijwel alle organisaties die actief zijn op gebied van stedelijk waterbeheer zijn aangesloten: gemeenten, waterschappen, provincies, rijk, adviesbureaus, leveranciers, aannemers, inspectiebedrijven en onderwijsinstellingen.

Gaillard, burgemeester van Son en Breugel, treedt af omdat zijn zittingstermijn erop zit. De maximale bestuursperiode bedraagt bij de stichting 9 jaar. Gaillard krijgt in de 49-jarige Van Oostrum een opvolger die zegt het heel bijzonder te vinden om bij te dragen aan ‘dit belangrijke onderwerp van de toekomst’. 

Van Oostrum: “Ik hoef het ook steeds minder vaak uit te leggen. Dat komt doordat riolering en stedelijk water steeds zichtbaarder worden in de openbare ruimte. Vroeger ging het vooral over rioolbuizen ondergronds. Nu spelen ondergrond én bovengrond allebei een belangrijke rol in het vakgebied.”

Het bestuur van Stichting RIONED bestaat per 1 september 2019 uit: Joost van Oostrum (burgemeester Berkelland), onafhankelijk (voorzitter), Marieke Moorman (burgemeester Bernheze), namens de gemeenten, Stefan Kuks (watergraaf Vechtstromen), namens de waterschappen , Hans Mascini (algemeen directeur Kijlstra Beton), namens de bouw- en productiebedrijven, Robbert Loos (directeur Vereniging Afvalbedrijven), namens de dienstverlenende bedrijven en Jan Busstra, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (waarnemer).

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!