secundair logo knw 1

PERSONALIA - Jelle Hannema is benoemd tot directievoorzitter van drinkwaterbedrijf Vitens. Per 1 september volgt hij Lieve Declerqc op, die overstapt naar SPIE Nederland.

Jelle Hannema Vitens 180 vkJelle Hannema (55) is door de aandeelhouders van drinkwaterbedrijf Vitens benoemd tot directievoorzitter. Hij is jurist en werkte eerder bij Royal HaskoningDHV als strategisch consultant en senior-adviseur milieu, management en gebiedsontwikkeling, en daarna in diverse directiefuncties binnen DHV.

Vanuit DHV was hij onder andere betrokken bij de wederopbouw van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek in Enschede. Op 1 januari 2014 startte hij in de functie van Manager Asset Management binnen Vitens.

Jelle Hannema: “Ik ben zeer vereerd met deze benoeming. Vitens is een bedrijf met toegewijde en hardwerkende medewerkers en ik ben ervan overtuigd dat we samen verder kunnen bouwen aan het drinkwaterbedrijf van de toekomst en aan het beschermen van onze drinkwaterbronnen. Drinkwater is onze maatschappelijke taak en daar staan we dan ook voor.”

Lees verder www.vitens.com - Jelle Hannema voorzitter directie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?