secundair logo knw 1

Jakob Bartelds wordt lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Hunze en Aa's. Hij volgt Jan Batelaan op die wethouder is geworden in de gemeente Midden-Drenthe.

Jakob Bartelds 180 vk Jakob BarteldsDe landbouworganisatie LTO Noord benoemde Bartelds, akkerbouwer in Tweede Exloërmond, op 5 november als algemeen bestuurslid voor de fractie landbouw. Het algemeen bestuur van Hunze en Aa’s stemde er afgelopen woensdag vervolgens mee in dat Bartelds in het dagelijks bestuur zitting neemt. In de decembervergadering van Hunze en Aa's wordt besloten welke portefeuille Bartelds krijgt.

Bartelds is een bekende binnen Hunze en Aa’s. Hij was al eerder bestuurder bij het waterschap. Van 2000 tot en met 2016 maakte hij namens de fractie ongebouwd deel uit van het algemeen bestuur. Vanaf 2005 tot en met zijn vertrek was hij ook lid van het dagelijks bestuur en loco-dijkgraaf.

In september 2016 vertrok hij om voorzitter van LTO Noord te worden. In 2018 werd hij ook vicevoorzitter van LTO Nederland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!