secundair logo knw 1

Jakob Bartelds wordt lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Hunze en Aa's. Hij volgt Jan Batelaan op die wethouder is geworden in de gemeente Midden-Drenthe.

Jakob Bartelds 180 vk Jakob BarteldsDe landbouworganisatie LTO Noord benoemde Bartelds, akkerbouwer in Tweede Exloërmond, op 5 november als algemeen bestuurslid voor de fractie landbouw. Het algemeen bestuur van Hunze en Aa’s stemde er afgelopen woensdag vervolgens mee in dat Bartelds in het dagelijks bestuur zitting neemt. In de decembervergadering van Hunze en Aa's wordt besloten welke portefeuille Bartelds krijgt.

Bartelds is een bekende binnen Hunze en Aa’s. Hij was al eerder bestuurder bij het waterschap. Van 2000 tot en met 2016 maakte hij namens de fractie ongebouwd deel uit van het algemeen bestuur. Vanaf 2005 tot en met zijn vertrek was hij ook lid van het dagelijks bestuur en loco-dijkgraaf.

In september 2016 vertrok hij om voorzitter van LTO Noord te worden. In 2018 werd hij ook vicevoorzitter van LTO Nederland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.