secundair logo knw 1

Oud-dijkgraaf Johannes baron van Knobelsdorff van het Hoogheemraadschap van Rijnland is 2 april op 102-jarige leeftijd overleden. 

Baron 180 vk zw Johannes baron van KnobelsdorffBaron van Knobelsdorff was van 1974 tot 1982 dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daarvoor was hij burgemeester van gemeenten Goedereede en Stellendam (1947-1961) en later Sassenheim (1961-1974).

Tijdens de Watersnoodramp van 1953 zag Baron van Knobelsdorff als burgemeester van Stellendam op Goeree-Overflakkee dat zijn gemeente zwaar werd getroffen met vele tientallen doden.

Baron van Knobelsdorff werd in 1917 geboren in Den Haag. Vorig jaar werd hij geïnterviewd als deel van de reeks 'Een bewogen jeugd: 100-jarigen over het Interbellum' van de NTR. Hierin vertelde hij over zijn jeugd en familie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.