Oud-dijkgraaf Johannes baron van Knobelsdorff van het Hoogheemraadschap van Rijnland is 2 april op 102-jarige leeftijd overleden. 

Baron 180 vk zw Johannes baron van KnobelsdorffBaron van Knobelsdorff was van 1974 tot 1982 dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daarvoor was hij burgemeester van gemeenten Goedereede en Stellendam (1947-1961) en later Sassenheim (1961-1974).

Tijdens de Watersnoodramp van 1953 zag Baron van Knobelsdorff als burgemeester van Stellendam op Goeree-Overflakkee dat zijn gemeente zwaar werd getroffen met vele tientallen doden.

Baron van Knobelsdorff werd in 1917 geboren in Den Haag. Vorig jaar werd hij geïnterviewd als deel van de reeks 'Een bewogen jeugd: 100-jarigen over het Interbellum' van de NTR. Hierin vertelde hij over zijn jeugd en familie.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.