secundair logo knw 1

Hetty Klavers is officieel herbenoemd als dijkgraaf van waterschap Zuiderzeeland. Klavers werd gisteravond in de algemene vergadering geïnstalleerd door de commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Hetty Klavers vk 180 Hetty KlaversKlavers begint aan haar tweede periode als dijkgraaf en is benoemd tot en met 30 september 2025. Aan het begin van dit jaar werd Klavers door het algemeen bestuur voorgedragen voor een tweede termijn. “Mevrouw Klavers is zichtbaar, heeft een goed netwerk, een verfrissende presentatie en strategisch en tactisch inzicht”, oordeelde de vertrouwenscommissie.

In het kader van haar herbenoeming hield het waterschap gisteren een minisymposium over de schoonheid van water.

Klavers is sinds 2013 werkzaam als dijkgraaf van waterschap Zuiderzeeland. In 2016 werd zij bestuurslid van de Unie van Waterschappen, met onder meer waterveiligheid in haar portefeuille.

Ze zit ook de Commissie Aanpassing Belangstelsel (CAB) voor die een plan voor een vergaande vernieuwing van het belastingstelsel lanceerde, maar dat door de waterschappen is afgewezen.

Voor haar werk bij het waterschap was Klavers werkzaam bij Rijkswaterstaat, waar ze meerdere directiefuncties bekleedde.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?