Dijkgraaf Gerhard van den Top van waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum. Hij volgt Pieter Broertjes op.

Gerhard van den Top vk 180 Gerhard van den TopBroertjes maakte afgelopen juni bekend te stoppen als burgemeester. Sindsdien is de gemeente op zoek naar een opvolger. "We zochten een integere, besluitvaardige verbinder, die ook nog aardig moest zijn. Gerhard van den Top heeft al die eigenschappen in huis", zegt Annemarie den Daas (D66) van de vertrouwenscommissie van de gemeente tegen dagblad Gooi en Eemlander.

Van den Top, woonachtig in Hilversum, is sinds 2014 dijkgraaf van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Op 1 november vorig jaar begon hij aan zijn tweede termijn.

Van den Top kan nog niet aan de slag in Hilversum. Zijn voordracht wordt voorgelegd gaat aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarna hij bij Koninklijk Besluit wordt benoemd. 

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.