Piet-Hein Daverveldt, dijkgraaf van Delfland,  is de nieuwe voorzitter van het Waterschapshuis. Hij neemt de voorzittershamer over van Rogier van der Sande.

daverveldt 180 vk    Piet-Hein DaverveldtHet Waterschapshuis, functionerend op basis van een gemeenschappelijke regeling, is de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de waterschappen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

Vorige week werd het nieuwe algemene bestuur geïnstalleerd. Het bestaat uit 21 leden, allen dagelijks bestuursleden van de 21 waterschappen.

Het dagelijks bestuur heefnaast Daverveld, sinds 2018 dijkgraaf van Delfland, nog twee nieuwe gezichten: Hans van Agteren  (Waterschap Vechtstromen) en Jos Verdoold (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard).

Remy Sleijpen (Waterschap Limburg) en Peter Ketelaars (Waterschap Aa en Maas) blijven aan als db-lid.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!