secundair logo knw 1

Henk Post heeft in Burkina Faso de Chevalier de L’ordre de Mérite gekregen. Post kreeg de onderscheiding voor zijn werkzaamheden voor het ministerie van Water en de vijf waterschappen in Burkina Faso.

Henk Post 180 vk 3Henk PostPost is buitenlandcoördinator bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Hij kreeg de onderscheiding tijdens een werkbezoek aan het West-Afrikaanse land.

Burkina Faso is één van de twee focuslanden waarmee WDODelta samenwerkt om het waterbeheer op een hoger plan te brengen. Het andere focusland is Zuid-Afrika.

Evenals andere waterschappen zet WDODelta in op internationale samenwerking. Dat betekent dat kennis en ervaring wordt ingebracht, maar dat ook expertise wordt gebruikt voor werkzaamheden in het eigen werkgebied. Zoals omgaan met droogte.

Een en ander gebeurt over de vlag van Dutch Water Authorities (DWA), de internationale organisatie van de 21 Nederlandse waterschappen, die hun kennis willen delen met landen waar waterbeheer problemen geeft.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?