secundair logo knw 1

Witteveen+Bos realiseerde over 2023 een nettoresultaat van 18,3 miljoen euro, bijna 5 miljoen euro meer dan in 2022. De omzet bedroeg 177 miljoen euro (2022: 165,6). De nettowinstmarge bedroeg 10,3 procent (2022: 8,1 procent). Het advies- en ingenieursbureau spreekt over een ‘goed financieel jaar’.

De jaarcijfers zijn tijdens de aandeelhoudersvergadering in Deventer vastgesteld. Algemeen directeur Wouter Bijman memoreert dat 2023 ‘een behoorlijk financiële uitdaging’ was, mede vanwege de hoge inflatie. Desondanks wist het adviesbureau de winstgevendheid op peil te houden en realiseerde het de ‘hoogste omzet ooit’.

Bijman: “En omdat de kosten minder hard stegen dan onze opbrengsten, hebben we een goed nettoresultaat behaald. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.” Voor 2024 verwacht het adviesbureau een verdere stijging van de omzet als gevolg van groei van de organisatie.

Vorig jaar werkte Witteveen+Bos aan 4.700 projecten in 43 landen. “In die projecten werken we aan oplossingen voor het veranderende klimaat, CO2-neutraal en circulair bouwen, de energie- en watertransitie, toekomstbestendige steden, natte en droge infrastructuur, hoogwaterbescherming, de vervangings- en renovatieopgave, sterk afnemende biodiversiteit, verbetering van industriële processen en hoogwaardige drink- en afvalwaterbehandeling.”

Na een aantal jaren van grote (personele) groei hield het bureau in 2023 de toename beperkt. “Afgelopen jaar telden we 1.451 Witteveen+Bos’ers ten opzichte van 1.427 medewerkers in 2022. Dit is een lichte groei van 1,7 procent.”

Verdere digitalisering, zowel als verkoopproduct, maar ook intern, is essentieel voor de ontwikkeling van Witteveen+Bos, wordt gesteld in het verslag van de Raad van Commissarissen. Daarom is GriDD Consultancy B.V. overgenomen. “Het komende jaar zal volop aandacht uitgaan naar de ontwikkeling van digitale producten en de integratie daarvan in onze dienstverlening.” 

In de RvC is Peter Reinders de nieuwe voorzitter. Hij volgt Hans van der Ven op, die na 2 termijnen afscheid nam. Roland van Dijk (ceo bij Fokker Services Group) is toegetreden tot de RvC.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.