secundair logo knw 1

Witteveen+Bos realiseerde over 2023 een nettoresultaat van 18,3 miljoen euro, bijna 5 miljoen euro meer dan in 2022. De omzet bedroeg 177 miljoen euro (2022: 165,6). De nettowinstmarge bedroeg 10,3 procent (2022: 8,1 procent). Het advies- en ingenieursbureau spreekt over een ‘goed financieel jaar’.

De jaarcijfers zijn tijdens de aandeelhoudersvergadering in Deventer vastgesteld. Algemeen directeur Wouter Bijman memoreert dat 2023 ‘een behoorlijk financiële uitdaging’ was, mede vanwege de hoge inflatie. Desondanks wist het adviesbureau de winstgevendheid op peil te houden en realiseerde het de ‘hoogste omzet ooit’.

Bijman: “En omdat de kosten minder hard stegen dan onze opbrengsten, hebben we een goed nettoresultaat behaald. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.” Voor 2024 verwacht het adviesbureau een verdere stijging van de omzet als gevolg van groei van de organisatie.

Vorig jaar werkte Witteveen+Bos aan 4.700 projecten in 43 landen. “In die projecten werken we aan oplossingen voor het veranderende klimaat, CO2-neutraal en circulair bouwen, de energie- en watertransitie, toekomstbestendige steden, natte en droge infrastructuur, hoogwaterbescherming, de vervangings- en renovatieopgave, sterk afnemende biodiversiteit, verbetering van industriële processen en hoogwaardige drink- en afvalwaterbehandeling.”

Na een aantal jaren van grote (personele) groei hield het bureau in 2023 de toename beperkt. “Afgelopen jaar telden we 1.451 Witteveen+Bos’ers ten opzichte van 1.427 medewerkers in 2022. Dit is een lichte groei van 1,7 procent.”

Verdere digitalisering, zowel als verkoopproduct, maar ook intern, is essentieel voor de ontwikkeling van Witteveen+Bos, wordt gesteld in het verslag van de Raad van Commissarissen. Daarom is GriDD Consultancy B.V. overgenomen. “Het komende jaar zal volop aandacht uitgaan naar de ontwikkeling van digitale producten en de integratie daarvan in onze dienstverlening.” 

In de RvC is Peter Reinders de nieuwe voorzitter. Hij volgt Hans van der Ven op, die na 2 termijnen afscheid nam. Roland van Dijk (ceo bij Fokker Services Group) is toegetreden tot de RvC.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Arie van LitDank Arie voor jouw steun. Tja, anderen komen op voor 'ons land'. Ik voor ook mijn water, ook mijn milieu, ook mijn bodem, ook mijn natuur. Iemand moet het doen. 
@Elsa Loosjes (zeer geïnteresDat gaat heel lang duren. En dat is ook de bedoeling van dit boerenbruin rechtse kabinet. Stel je voor dat we de problemen zouden oplossen, wat moeten ze dan? Wie stemt er dan nog op hen? 
Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen.