0
0
0
s2smodern

‘Ik ben Hansje’ is het motto van de publiekscampagne Waterhelden die in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer gestart is. Inwoners kunnen plannen indienen voor het tijdelijk opvangen van regenwater.

Wie wordt de Hansje Brinker van deze tijd? Dat is de gedachte achter de competitie in de regio rondom Haarlem en Hoofddorp. Het doel is om het gebied weerbaar te maken tegen hoosbuien. De campagne is een initiatief van het hoogheemraadschap van Rijnland, a.s.r. verzekeringen, Rabobank Haarlem e.o. en de sociale onderneming Nudge. Zij zoeken naar eigen zeggen oplossingen die minstens zo creatief en daadkrachtig zijn als een vinger in de dijk steken.

Inwoners, scholen en verenigingen in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer kunnen plannen indienen. Hierin laten ze duidelijk zien hoe hun oplossing water tijdelijk opvangt. Een jury van waterexperts maakt een voorselectie uit de inzendingen. Daarna kan iedereen stemmen op zijn favoriete idee. De winnaar krijgt de Hansje Brinker Prijs ter waarde van 3.500 euro.

“Water is niet alleen een bedreiging maar biedt ook kansen als we met elkaar samenwerken”, zegt hoogheemraad Hans Pluckel in een toelichting. “Zo komen we samen tot mooie voorbeelden om een antwoord te vinden op de effecten van klimaatverandering, zoals hoosbuien.” De komende maanden worden via sociale media tips en verhalen gedeeld. De hashtag is IkBenHansje.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.