‘Ik ben Hansje’ is het motto van de publiekscampagne Waterhelden die in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer gestart is. Inwoners kunnen plannen indienen voor het tijdelijk opvangen van regenwater.

Wie wordt de Hansje Brinker van deze tijd? Dat is de gedachte achter de competitie in de regio rondom Haarlem en Hoofddorp. Het doel is om het gebied weerbaar te maken tegen hoosbuien. De campagne is een initiatief van het hoogheemraadschap van Rijnland, a.s.r. verzekeringen, Rabobank Haarlem e.o. en de sociale onderneming Nudge. Zij zoeken naar eigen zeggen oplossingen die minstens zo creatief en daadkrachtig zijn als een vinger in de dijk steken.

Inwoners, scholen en verenigingen in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer kunnen plannen indienen. Hierin laten ze duidelijk zien hoe hun oplossing water tijdelijk opvangt. Een jury van waterexperts maakt een voorselectie uit de inzendingen. Daarna kan iedereen stemmen op zijn favoriete idee. De winnaar krijgt de Hansje Brinker Prijs ter waarde van 3.500 euro.

“Water is niet alleen een bedreiging maar biedt ook kansen als we met elkaar samenwerken”, zegt hoogheemraad Hans Pluckel in een toelichting. “Zo komen we samen tot mooie voorbeelden om een antwoord te vinden op de effecten van klimaatverandering, zoals hoosbuien.” De komende maanden worden via sociale media tips en verhalen gedeeld. De hashtag is IkBenHansje.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.