secundair logo knw 1

‘Ik ben Hansje’ is het motto van de publiekscampagne Waterhelden die in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer gestart is. Inwoners kunnen plannen indienen voor het tijdelijk opvangen van regenwater.

Wie wordt de Hansje Brinker van deze tijd? Dat is de gedachte achter de competitie in de regio rondom Haarlem en Hoofddorp. Het doel is om het gebied weerbaar te maken tegen hoosbuien. De campagne is een initiatief van het hoogheemraadschap van Rijnland, a.s.r. verzekeringen, Rabobank Haarlem e.o. en de sociale onderneming Nudge. Zij zoeken naar eigen zeggen oplossingen die minstens zo creatief en daadkrachtig zijn als een vinger in de dijk steken.

Inwoners, scholen en verenigingen in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer kunnen plannen indienen. Hierin laten ze duidelijk zien hoe hun oplossing water tijdelijk opvangt. Een jury van waterexperts maakt een voorselectie uit de inzendingen. Daarna kan iedereen stemmen op zijn favoriete idee. De winnaar krijgt de Hansje Brinker Prijs ter waarde van 3.500 euro.

“Water is niet alleen een bedreiging maar biedt ook kansen als we met elkaar samenwerken”, zegt hoogheemraad Hans Pluckel in een toelichting. “Zo komen we samen tot mooie voorbeelden om een antwoord te vinden op de effecten van klimaatverandering, zoals hoosbuien.” De komende maanden worden via sociale media tips en verhalen gedeeld. De hashtag is IkBenHansje.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.