secundair logo knw 1

In Drenthe en Overijssel wordt vanaf 4 januari online afgeteld tot de waterschapsverkiezingen.

De landelijke waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart komen steeds dichterbij. Waterschap Drents Overijsselse Delta wil met een online aftelkalender bewoners stimuleren om te gaan stemmen.

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) begint aanstaande vrijdag met aftellen. Er zijn dan nog 75 dagen te gaan naar de waterschapsverkiezingen. Volgens het waterschap is de kalender laagdrempelig en ook goed te begrijpen voor jongeren.

De online publicatie geeft een beeld van de activiteiten van het waterschap en de belangrijkste thema’s en keuzes die hierbij spelen. Er zijn diverse invalshoeken op vaste dagen. Zo worden de Dilemma Dinsdag en de Wist je dat…-Woensdag gehouden.

Deze informatie wordt afgewisseld met actuele tweets en met vragen en antwoorden. Ook worden korte quotes opgenomen van de partijen die aan de verkiezingen deelnemen. De aftelkalender is vanaf 4 januari op de homepage van WDODelta te vinden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.