secundair logo knw 1

Wavin stelt zijn bedrijfsvisie bij. Het concern maakt een ommezwaai naar ‘een purpose gedreven organisatie’. De producent van (kunststof) leidingsystemen gaat zich richten op het ontwikkelen en leveren van producten die moeten bijdragen aan het leefbaar houden van steden. Watervoorzieningen en sanitatie zijn belangrijk pijlers in de nieuwe strategie.

Het concern dat in 1955 werd opgericht om het waternetwerk in Nederland te moderniseren, haakt in op ontwikkelingen als klimaatverandering en urbanisatie, die wereldwijd voor ‘uitdagingen’ zorgen op het gebied van duurzaam bouwen, veilige en efficiënte watertoevoer, sanitaire voorzieningen en de afvoer van regen- en afvalwater.

“Klimaatverandering zorgt ervoor dat steden te maken krijgen met steeds langere perioden van droogte of juist wateroverlast. Verregaande maatregelen zijn nodig om deze problemen het hoofd te bieden”, aldus een persverklaring.

Het nieuwe beleid telt vier pijlers: creëren van slimme oplossingen voor veilige en efficiënte watervoorziening, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne, klimaatbestendige steden en betere bouwprestaties.

CEO Maarten Roef van de multinational lichtte de nieuwe bedrijfsvisie toe aan de 11.500 werknemers, die wereldwijd werkzaam zijn bij het concern dat jaarlijks €1,2 miljard omzet. Wavin gaat, zo zei hij, de dialoog aan met gemeenten, vastgoedontwikkelaars, NGO’s, ingenieurs, wetenschappers, installateurs en aannemers over de hele wereld om de problemen van deze tijd gezamenlijk op te lossen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.