Wavin stelt zijn bedrijfsvisie bij. Het concern maakt een ommezwaai naar ‘een purpose gedreven organisatie’. De producent van (kunststof) leidingsystemen gaat zich richten op het ontwikkelen en leveren van producten die moeten bijdragen aan het leefbaar houden van steden. Watervoorzieningen en sanitatie zijn belangrijk pijlers in de nieuwe strategie.

Het concern dat in 1955 werd opgericht om het waternetwerk in Nederland te moderniseren, haakt in op ontwikkelingen als klimaatverandering en urbanisatie, die wereldwijd voor ‘uitdagingen’ zorgen op het gebied van duurzaam bouwen, veilige en efficiënte watertoevoer, sanitaire voorzieningen en de afvoer van regen- en afvalwater.

“Klimaatverandering zorgt ervoor dat steden te maken krijgen met steeds langere perioden van droogte of juist wateroverlast. Verregaande maatregelen zijn nodig om deze problemen het hoofd te bieden”, aldus een persverklaring.

Het nieuwe beleid telt vier pijlers: creëren van slimme oplossingen voor veilige en efficiënte watervoorziening, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne, klimaatbestendige steden en betere bouwprestaties.

CEO Maarten Roef van de multinational lichtte de nieuwe bedrijfsvisie toe aan de 11.500 werknemers, die wereldwijd werkzaam zijn bij het concern dat jaarlijks €1,2 miljard omzet. Wavin gaat, zo zei hij, de dialoog aan met gemeenten, vastgoedontwikkelaars, NGO’s, ingenieurs, wetenschappers, installateurs en aannemers over de hele wereld om de problemen van deze tijd gezamenlijk op te lossen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.