0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waterschapsbedrijf Limburg, een dochterbedrijf van waterschap Limburg, en waterschap Vallei en Veluwe richten samen een innovatieplatform op. Binnen dit platform willen ze de Verdygo-techniek verder ontwikkelen. Met deze techniek kunnen rioolwaterzuiveringsinstallaties worden ontworpen en gebouwd.

Vorige week ondertekenden de dijkgraven van waterschapsbedrijf Limburg en waterschap Vallei en Veluwe een intentieverklaring om de Verdygo-techniek samen verder te ontwikkelen. Met deze, door het waterschapsbedrijf Limburg ontwikkelde techniek, kunnen rioolwaterzuiveringsinstallaties op een modulaire wijze worden ontworpen en gebouwd. De techniek is al toegepast bij de Limburgse rioolwaterzuiveringsinstallaties in Roermond en Simpelveld.

De kern van Verdygo is de modulaire manier van ontwerpen en bouwen met behulp van bestaande technologieën. “Dat maakt het in vergelijking met reguliere systemen 20% goedkoper om te bouwen en 25% goedkoper om te onderhouden,” vertelt Michel Bouts, bestuurder van het Waterschapsbedrijf Limburg. “Zowel financieel als op duurzaamheidsgebied is door dit soort samenwerkingen dus mooie winst te behalen.”

Dankzij de samenwerking kan de Limburgse techniek ook elders in Nederland worden toegepast. Vallei en Veluwe verwacht dat de modulaire bouwwijze bij zal dragen aan de circulaire ambities van het waterschap. “Maar binnenkort zit ik ook bij waterschap Aa en Maas om tafel,” zegt Bouts, “en ook vanuit het buitenland is interesse. Wij werken op een transparante manier, al onze data zijn openbaar en toegankelijk. Binnen het innovatieplatform kunnen we samenwerken om de techniek verder te ontwikkelen, afhankelijk van de precieze behoeftes die er leven.”

Als eerste stap ontwikkelen Waterschapsbedrijf Limburg en Vallei en Veluwe samen een unit om cellulose terug te winnen uit afvalwater. Bouts: “Daar is Vallei en Veluwe nu naar op zoek. We hopen dit jaar de unit te kunnen plaatsen.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het