0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waterschap Rivierenland mag zich het komend jaar de best bestuurde decentrale overheid noemen. Dat is vanmiddag in Helmond bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarsevent Kompas van het blad Binnenlands Bestuur.

In de top vijf van best bestuurde decentrale overheden stonden maar liefst drie waterschappen. Naast Waterschap Rivierenland waren dat Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Rijn en IJssel. Ook de gemeenten De Wolden en Lelystad dongen mee naar de titel.

De uiteindelijke winnaar wordt geprezen voor de actieve wijze van innoveren, waarbij inwoners, bedrijven en organisaties worden betrokken. Ook de manier waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt geldt als voorbeeldig.

Bijna duizend nominaties
De top vijf is in opdracht van Binnenlands Bestuur samengesteld door onderzoeksbureau Necker van Naem. Dat benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders en politici in Nederland met het verzoek om collega’s te nomineren.

Hieruit rolden bijna duizend nominaties voor vier verschillende titels: Beste lokale bestuurder, Beste jonge bestuurder, Beste bestuurder van een kleine gemeente en Best bestuurde decentrale overheid. Op de shortlist die het onderzoeksbureau vervolgens vaststelde, kon tot en met afgelopen zondag via internet worden gestemd. Dat gebeurde 12.703 keer.

Burgemeester
In de categorieën Beste bestuurders waren dit jaar geen waterschapsbestuurders genomineerd. Beste lokale bestuurder werd Wobine Buijs, burgemeester van Oss, die indruk maakte met haar optreden tijdens en na het spoordrama met de Stint, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

De Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen kwam als Beste Jonge Bestuurder uit de bus. Beste Bestuurder van een kleine gemeente werd de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord.

Omdat de titel Beste Lokale Bestuurder dit jaar voor de tiende keer werd uitgeloofd, was er tevens een oeuvreprijs voor de persoon die de afgelopen tien jaar het vaakst hoog in de top tien scoorde. Dat is Arno Brok, tegenwoordig Commissaris van de Koning in de provincie Friesland.

 

MEER INFORMATIE
Profielen genomineerden
Onderzoeksverantwoording

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het