0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waterschap Rivierenland mag zich het komend jaar de best bestuurde decentrale overheid noemen. Dat is vanmiddag in Helmond bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarsevent Kompas van het blad Binnenlands Bestuur.

In de top vijf van best bestuurde decentrale overheden stonden maar liefst drie waterschappen. Naast Waterschap Rivierenland waren dat Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Rijn en IJssel. Ook de gemeenten De Wolden en Lelystad dongen mee naar de titel.

De uiteindelijke winnaar wordt geprezen voor de actieve wijze van innoveren, waarbij inwoners, bedrijven en organisaties worden betrokken. Ook de manier waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt geldt als voorbeeldig.

Bijna duizend nominaties
De top vijf is in opdracht van Binnenlands Bestuur samengesteld door onderzoeksbureau Necker van Naem. Dat benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders en politici in Nederland met het verzoek om collega’s te nomineren.

Hieruit rolden bijna duizend nominaties voor vier verschillende titels: Beste lokale bestuurder, Beste jonge bestuurder, Beste bestuurder van een kleine gemeente en Best bestuurde decentrale overheid. Op de shortlist die het onderzoeksbureau vervolgens vaststelde, kon tot en met afgelopen zondag via internet worden gestemd. Dat gebeurde 12.703 keer.

Burgemeester
In de categorieën Beste bestuurders waren dit jaar geen waterschapsbestuurders genomineerd. Beste lokale bestuurder werd Wobine Buijs, burgemeester van Oss, die indruk maakte met haar optreden tijdens en na het spoordrama met de Stint, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

De Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen kwam als Beste Jonge Bestuurder uit de bus. Beste Bestuurder van een kleine gemeente werd de burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord.

Omdat de titel Beste Lokale Bestuurder dit jaar voor de tiende keer werd uitgeloofd, was er tevens een oeuvreprijs voor de persoon die de afgelopen tien jaar het vaakst hoog in de top tien scoorde. Dat is Arno Brok, tegenwoordig Commissaris van de Koning in de provincie Friesland.

 

MEER INFORMATIE
Profielen genomineerden
Onderzoeksverantwoording

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het