0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waternet is op het IWA World Water Congress & Exhibition in Tokyo in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing van de Project Innovation Awards werd het Amsterdamse waterbedrijf derde in de categorie Prestatieverbetering en operationele oplossingen met de installatie waarmee het kou levert aan de bloedbank Sanquin. Ook TU Delft viel in de prijzen.

Doel van de Project Innovation Awards is het bevorderen van innovatie op het gebied van waterbeheer, onderzoek en technologie. De awards worden elke twee jaar uitgereikt in zes categorieën tijdens IWA World Water Congress. 

De bekroonde installatie van Waternet slaat in de winter de kou uit het drinkwater op. De kou gebruikt Sanquin in de zomer om bloed en medicijnen mee te koelen. De installatie is vorig jaar juli geplaatst. Naast Waternet en Sanquin is TU Delft bij het project betrokken.

TU Delft
De Technische Universiteit uit Delft viel ook in de prijzen in de categorie Doorbraken in research and development. Samen met de universiteiten van Hong Kong en Kaapstad werd het instituut bekroond met brons voor een grootschalige studie naar de realisatie en toepassing van het SANI-proces in de behandeling van afvalwater in Hong Kong. 

SANI staat voor ‘sulphate reduction, autotrophic denitrification and nitrification integrated’. Het concept van het zuiveren van afvalwater met behulp van sulfaatreducerende bacteriën komt uit Hong Kong. In deze stad wordt zeewater gebruikt voor het doorspoelen van toiletten. Het rioolwater bevat daardoor veel sulfaathoudend zeewater. Om het water schoon te maken wordt het SANI-proces toegepast. Het proces is mede ontwikkeld door Mark van Loosdrecht, hoogleraar Milieubiotechnologie aan de TU Delft.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag