0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waternet is op het IWA World Water Congress & Exhibition in Tokyo in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing van de Project Innovation Awards werd het Amsterdamse waterbedrijf derde in de categorie Prestatieverbetering en operationele oplossingen met de installatie waarmee het kou levert aan de bloedbank Sanquin. Ook TU Delft viel in de prijzen.

Doel van de Project Innovation Awards is het bevorderen van innovatie op het gebied van waterbeheer, onderzoek en technologie. De awards worden elke twee jaar uitgereikt in zes categorieën tijdens IWA World Water Congress. 

De bekroonde installatie van Waternet slaat in de winter de kou uit het drinkwater op. De kou gebruikt Sanquin in de zomer om bloed en medicijnen mee te koelen. De installatie is vorig jaar juli geplaatst. Naast Waternet en Sanquin is TU Delft bij het project betrokken.

TU Delft
De Technische Universiteit uit Delft viel ook in de prijzen in de categorie Doorbraken in research and development. Samen met de universiteiten van Hong Kong en Kaapstad werd het instituut bekroond met brons voor een grootschalige studie naar de realisatie en toepassing van het SANI-proces in de behandeling van afvalwater in Hong Kong. 

SANI staat voor ‘sulphate reduction, autotrophic denitrification and nitrification integrated’. Het concept van het zuiveren van afvalwater met behulp van sulfaatreducerende bacteriën komt uit Hong Kong. In deze stad wordt zeewater gebruikt voor het doorspoelen van toiletten. Het rioolwater bevat daardoor veel sulfaathoudend zeewater. Om het water schoon te maken wordt het SANI-proces toegepast. Het proces is mede ontwikkeld door Mark van Loosdrecht, hoogleraar Milieubiotechnologie aan de TU Delft.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)
Dick, Dank voor je nieuwe inzichten. Ik vraag me af: hebben jullie ontwerpers in jullie onderzoek meegenomen? Wat vinden zij ervan?
Dit is wel een heel goed idee.
Ik zou die nieuwe zuivering best een keer willen zien tijdens een open dag.
150 mm is veel dat lukt in 24 uur maar in 1 uur afhankelijk van je systeemkeuze. Op de samenwerkingsvorm na zie ik niet zoveel nieuws, als wat de standaardopgave is voor de waterontwerper bij een nieuwe wijk. Bij een wadi die sinds 1992 er al zijn en inmiddels 200 van in de stad liggen, stroomt het water per definitie er schoner uit dan in. Het experiment en de mogelijke vernieuwingen maken, als blijkt dat die werken, maakt het tot de slimste waterwijk ter wereld.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het