0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De topsectoren Water en Tuinbouw sloten eerder dit jaar de samenwerkingsovereenkomst 'Nederland Circulair' en nodigen nu watertechnologiebedrijven en tuinders uit om samen innovatieve projecten te ontwikkelen rond watergebruik in de tuin¬- en akkerbouw.

Onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is een innovatieprogramma rond de grote uitdagingen waar de akker- en tuinbouw voor staan: onder andere het voldoen aan de hoge waterkwaliteitseisen van gietwater, een efficiënt gebruik van nutriënten en het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten.

TKI (Topconsortia Kennis en Innovatie, onderdeel van de topsectorenstructuur) Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en TKI Watertechnologie hebben nu middelen gereserveerd voor cross-sectorale samenwerkingsprojecten, op basis van publiek-private samenwerking.

Watertechnologiebedrijven die werken aan slimme oplossingen rond deze problemen, kunnen nu samen met bedrijven uit de tuinbouwsector – en onder begeleiding van kennisinstellingen als Deltares, TNO en Wageningen Plant Research - een onderzoeksvoorstel indienen. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van beide sectoren, zal beoordelen welke voorstellen in aanmerking komen om voor de helft uit middelen van de TKI's te worden betaald.

De projectvoorstellen kunnen tot 1 augustus worden ingediend. Meer informatie leest u hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Jammer dat alleen de zomerperiode is bekeken, want in de winter kan het effect juist omgekeerd zijn. In groenstroken of elementen zakt het neerslagoverschot naar grondwater. Op verhard oppervlakte wordt hemelwater veelal afgevoerd. De hydrologische effecten kunnen van gebied tot gebied nogal verschillen (hoge zandgrond is anders dan veenpolder).
De combinatie van vergroenen, alsmede vasthouden en infiltreren van regenwater kan zorgen voor een stijging van gemiddelde zomergrondwaterstanden in een woonwijk.
Dit probleem is ontstaan door het baggeren van vaarwegen voor zandaanvoer wat een nieuw recreatiestrand moet worden. HHNK heeft recent schade van €1miljoen op zich genomen toen de provincie opdracht had gegeven om bij Zijpersluis het Noordhollandas kanaal te baggeren. De watersnoodramp van Anna Paulowna wordt ook aan vaarwegverdieping toe geschreven. Dijkverhoging en baggeren geeft meer kans op dijkfalen.
Als er met maaionderhoud zoveel fauna weg wordt gemaaid, hoe komt het dan dat elk jaar weer de beek/ sloot weer is aangevuld met fauna?
De conclusie dat mobiliteit van fauna niet werkt, zou suggereren dat je de beek/sloot leegmaakt en ondanks dat het nooit eerder is onderzocht, toch nog steeds fauna in sloot aanwezig is. We maaien al jaren.
Met het afzetten van het team van Linus Pauling, is waarschijnlijk de weg vrij gemaakt voor malafide water organisaties, waar we er al genoeg van hebben in Europa. Het is mij in elk geval helder, dat niemand hier ook maar een fractie van de kennis bezit van 1 van de mensen uit het team van Linus.
Het spijt me te moeten lezen met wat voor gekonkel jullie proberen ons drinkwater op peil te brengen. Het doet me niet alleen walgen van de wijze waarop er gesjoemeld wordt met cijfers, waarden en giftige stofjes in ons drinkwater. Het doet me ook twijfelen aan het gezonde verstand van waterdeskundigen, die blijkbaar eerder voor het behoud van hun salaris willen gaan, dan voor de gezondheid van de bevolking.
Het is helder, dat hier geen enkele chemicus met enig hart de verantwoording draagt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het