0
0
0
s2smodern

De topsectoren Water en Tuinbouw sloten eerder dit jaar de samenwerkingsovereenkomst 'Nederland Circulair' en nodigen nu watertechnologiebedrijven en tuinders uit om samen innovatieve projecten te ontwikkelen rond watergebruik in de tuin¬- en akkerbouw.

Onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is een innovatieprogramma rond de grote uitdagingen waar de akker- en tuinbouw voor staan: onder andere het voldoen aan de hoge waterkwaliteitseisen van gietwater, een efficiënt gebruik van nutriënten en het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten.

TKI (Topconsortia Kennis en Innovatie, onderdeel van de topsectorenstructuur) Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en TKI Watertechnologie hebben nu middelen gereserveerd voor cross-sectorale samenwerkingsprojecten, op basis van publiek-private samenwerking.

Watertechnologiebedrijven die werken aan slimme oplossingen rond deze problemen, kunnen nu samen met bedrijven uit de tuinbouwsector – en onder begeleiding van kennisinstellingen als Deltares, TNO en Wageningen Plant Research - een onderzoeksvoorstel indienen. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van beide sectoren, zal beoordelen welke voorstellen in aanmerking komen om voor de helft uit middelen van de TKI's te worden betaald.

De projectvoorstellen kunnen tot 1 augustus worden ingediend. Meer informatie leest u hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.