De topsectoren Water en Tuinbouw sloten eerder dit jaar de samenwerkingsovereenkomst 'Nederland Circulair' en nodigen nu watertechnologiebedrijven en tuinders uit om samen innovatieve projecten te ontwikkelen rond watergebruik in de tuin¬- en akkerbouw.

Onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is een innovatieprogramma rond de grote uitdagingen waar de akker- en tuinbouw voor staan: onder andere het voldoen aan de hoge waterkwaliteitseisen van gietwater, een efficiënt gebruik van nutriënten en het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten.

TKI (Topconsortia Kennis en Innovatie, onderdeel van de topsectorenstructuur) Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en TKI Watertechnologie hebben nu middelen gereserveerd voor cross-sectorale samenwerkingsprojecten, op basis van publiek-private samenwerking.

Watertechnologiebedrijven die werken aan slimme oplossingen rond deze problemen, kunnen nu samen met bedrijven uit de tuinbouwsector – en onder begeleiding van kennisinstellingen als Deltares, TNO en Wageningen Plant Research - een onderzoeksvoorstel indienen. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van beide sectoren, zal beoordelen welke voorstellen in aanmerking komen om voor de helft uit middelen van de TKI's te worden betaald.

De projectvoorstellen kunnen tot 1 augustus worden ingediend. Meer informatie leest u hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.