secundair logo knw 1

Foto: RCE

De topsectoren Water en Tuinbouw sloten eerder dit jaar de samenwerkingsovereenkomst 'Nederland Circulair' en nodigen nu watertechnologiebedrijven en tuinders uit om samen innovatieve projecten te ontwikkelen rond watergebruik in de tuin¬- en akkerbouw.

Onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is een innovatieprogramma rond de grote uitdagingen waar de akker- en tuinbouw voor staan: onder andere het voldoen aan de hoge waterkwaliteitseisen van gietwater, een efficiënt gebruik van nutriënten en het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten.

TKI (Topconsortia Kennis en Innovatie, onderdeel van de topsectorenstructuur) Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en TKI Watertechnologie hebben nu middelen gereserveerd voor cross-sectorale samenwerkingsprojecten, op basis van publiek-private samenwerking.

Watertechnologiebedrijven die werken aan slimme oplossingen rond deze problemen, kunnen nu samen met bedrijven uit de tuinbouwsector – en onder begeleiding van kennisinstellingen als Deltares, TNO en Wageningen Plant Research - een onderzoeksvoorstel indienen. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van beide sectoren, zal beoordelen welke voorstellen in aanmerking komen om voor de helft uit middelen van de TKI's te worden betaald.

De projectvoorstellen kunnen tot 1 augustus worden ingediend. Meer informatie leest u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).