0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Vanaf vandaag, tot 21 januari 2019, ligt de subsidieregeling ‘Regionaal partnerschap voor water en bodem’ van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden ter inzage. Deze regeling houdt in dat het hoogheemraadschap via subsidie bijdraagt aan éénmalige, bovenwettelijke maatregelen van agrariërs.

De aanpassingen die betrekking hebben op de waterkwaliteitsmaatregelen betreffen de maximumsubsidie van twee populaire onderwerpen: veegmachines en drinkbakken. Voorwaarde voor het aanvragen van subsidie om bodemdaling tegen te gaan, is dat de percelen in de laagste 40% van het peilvak liggen.

“Het is standaard dat er bij verordeningen als subsidieregelingen een inspraakprocedure volgt,” legt Alien Kroeze van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden uit. “Wij bieden deze mogelijkheid, omdat ingekomen zienswijzen na overweging tot aanpassing van de regeling kunnen leiden. Met als doel uiteindelijk te komen tot een beter, in de praktijk werkbaar product.”

Ook vorig jaar had het hoogheemraadschap een vergelijkbare subsidieregeling. De animo daarvoor bleek groot. Binnen enkele dagen werd het beschikbare budget voor waterkwaliteitsmaatregelen overtekend. “De focus lag hierin voornamelijk op maatregelen, die gemakkelijk in de bedrijfsvoering toepasbaar waren. In totaal is subsidie toegekend aan 8 samenwerkingsverbanden, bestaande uit 29 verschillende agrariërs.” Ook subsidie voor bodemdaling remmende maatregelen bleek in trek. Het budget was na circa een maand overtekend.

Volgens Kroeze was de snelle overtekening vooral te verklaren door de inzet van de watermakelaars, experts die de indieners ondersteunen bij het indienen van hun vraag. “Ook hebben we promotie gemaakt tijdens verschillende bijeenkomsten en de verschillende boerenstudiegroepen die er zijn ingeschakeld.”


Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het