secundair logo knw 1

Verdygo, ontwerper van mobiele zuiveringsinstallaties, gaat samenwerken met technologiebedrijf Strukton voor het vermarkten en bouwen van het Verdygo-concept in het Midden-Oosten en Scandinavië.

Beide bedrijven maakten hun samenwerking eerder deze week bekend. Verdygo, dochteronderneming van Waterschapsbedrijf Limburg, heeft een flexibele rioolwaterzuiveringsinstallatie ontworpen die modulair, bovengronds en duurzaam is. De installatie kan op- en afgeschaald worden en ook verplaatst naar andere locaties. Op de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Simpelveld en Roermond wordt het concept al toegepast.

De samenwerking met Strukton, waarvoor afgelopen voorjaar al een intentieverklaring werd getekend, is bedoeld om de markt voor het innovatieve zuiveringsconcept te vergroten. De inbreng van Verdygo bestaat met name over advies over toepasbaarheid en system engineering, training en advies en onderhoud en opstart van de installaties. Strukton zorgt voor technische haalbaarheidsanalyses, engineering, projectmanagement en bouw- en financieringsconstructies.

Het Midden-Oosten leent zich volgens Verdygo en Strukton goed voor het Verdygo-concept omdat een extreem watertekort daar samengaat met waterintensieve olie- en gaswinningsindustrie en flinke bevolkingsgroei. Door de toenemende waterbehoefte is er veel aandacht voor duurzaamheid, goedkopere technologieën en flexibele bouwtechnieken.

Lees hier een eerder artikel over het Verdygo-concept

Meer informatie over Verdygo

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...