secundair logo knw 1

Royal HaskoningDHV opent een vestiging voor 800 medewerkers op de campus van de TU Delft. De samenwerking tussen het ingenieursbureau en de universiteit wordt geïntensiveerd.

Het ingenieursbureau vestigt zich in 2024 in het voormalige gebouw van Mijnbouwkunde op de campus. Vestiging in het faculteitsgebouw past binnen de strategie van de TU Delft om het noordelijke deel van de campus opnieuw in te richten en de voormalige faculteitsgebouwen daar af te stoten.

De komst van Royal HaskoningDHV betekent dat de inhoudelijke samenwerking tussen het ingenieursbureau en de universiteit wordt uitgebreid, want dat is een belangrijke voorwaarde die TU Delft stelt aan bedrijven die zich op de campus vestigen.

Kortere lijntjes
Royal HaskoningDHV wil kortere lijntjes met studenten en onderzoekers van de TU Delft, zegt projectinitiator Frans de Zwart van het ingenieursbureau tegen het journalistieke platform Delta van de universiteit. “Tientallen van onze medewerkers geven regelmatig gastcolleges aan Delftse studenten. Wij hebben goede ideeën waar Delftse onderzoekers wat aan hebben en vice versa. Om kruisbestuiving te bevorderen willen we dichter bij elkaar in de buurt zitten.”

De vestiging in Delft wordt het nieuwe onderkomen voor medewerkers van Royal HaskoningDHV die nu in Den Haag en Rotterdam werken. Het faculteitsgebouw, een meer dan honderd jaar oud rijksmonument, zal eerst worden gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe functie.

De ambitie daarbij is om het gebouw 'Paris proof' te maken. Dat betekent dat het monument moet voldoen aan de eisen van het Klimaatakkoord van Parijs. Het energiegebruik van het gebouw mag maximaal 50 kilowattuur per vierkante meter per jaar bedragen.

Op dit moment is onder andere het Science Centre Delft in het gebouw gevestigd. Voor dit centre wordt een nieuwe locatie gezocht.

 

-advertentie-

 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik geloof helemaal niets van dit doem verhaal. Zijn er nu al gebieden in de waddenzee die errst droog kwamen te liggen en nu niet meer? Zijn de oppervlaktes wadden tegen de eilenden en de vaste kustlijnen kleiner bij eb! Ik zie en hoor daar niets van! Wat ik wel hoor is dat de vaargeulen zeer snel verzanden en dat er 24 uur gebaggerd moet worden om te kunnen blijven varen.bwaar komt dat zand vandaan………..precies ! Dat is een continu proces en dat stopt niet door zeespiegel stijging. Dus maak je niet zo druk om de sterke natuur!
Wat een apart artikeltje Emile...  nitraat is niet organisch en liever stop ik wat zuurstof in infiltratiewater wanneer ik organische stoffen wil reduceren dan nitraat, dat immers het giftige nitriet kan vormen... de relatie met verbreding van irrigatiemogelijkheden met de aardappelteelt mort je nog maar eens uitleggen.. is toch iets heel anders? Joost
Hoi Marjolijn, bedankt voor je artikel. Het is duidelijk dat waterbeheer complex en uitdagend is, vooral nu klimaatverandering en hoger verbruik hun tol eisen. Gebieden zoals Zuid-Frankrijk en Catalonië staan niet op zichzelf met strenge restricties voor watergebruik.
Een interessant gegeven is dat 80% van ons drinkwater thuis wordt verbruikt. Daar ligt een enorme uitdaging, maar ook een kans om echt verschil te maken. Door slimmer om te gaan met de distributie van water, kunnen we helpen om het verbruik te verminderen zonder dat we daar veel van merken. Dit zou niet alleen helpen om onze waterbronnen te sparen, maar ook de druk op het systeem tijdens droge perioden verlagen.
Dit gaat verder dan alleen maar korter douchen; het gaat om een bewuste verandering in ons dagelijks leven om ervoor te zorgen dat er genoeg water is voor iedereen. Iemand iets gunnen. Beginnen met het nadenken over de oplossingen menukaart ook met water zoals we dat met energie doen - waar kunnen we besparen, hoe kunnen we efficiënter zijn, en hoe kunnen we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden?
Er is geen eenduidige oplossing voor het probleem, en additionele productie levert ons op langere termijn niets op. Misschien is het tijd om deze uitdaging aan te gaan en te kijken naar hoe we thuis ons watergebruik kunnen optimaliseren. 
Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.