Hoogheemraadschap van Delfland, Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water (VPdelta) en openluchtlaboratorium The Green Village zetten de samenwerking in de proeftuin de WaterStraat voort. Het initiatief wordt met 4 jaar verlengd.

De WaterStraat op de campus van TU Delft werd 2 jaar geleden geoepend en heeft als doel om actief bij te dragen aan de toepassing van innovaties in de praktijk. In de proeftuin kunnen ondernemers en onderzoekers innovatieve oplossingen voor een waterrobuuste en klimaatbestendige leefomgeving in de praktijk testen. Opzet daarbij is dat de proeven bijdragen aan de doorontwikkeling tot opschaalbare toepassingen. 

In de WaterStraat zijn innovaties getest als het Bufferblock en de Baggertegel, die de wateroverlast in de stedelijke omgeving aanpakken door middel van verbeterde waterafvoer en waterbuffering. De eerste bufferblocks zijn dit jaar in Cappelle aan den IJssel gelegd.

Naast een faciliteit voor experimenten zien de initiatiefnemers de proeftuin ook als een ontmoetingsplek waar bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden kennis kunnen delen en samenwerkingstrajecten kunnen opzetten. Met het verlengen van de samenwerking krijgen ondernemers nog vier jaar de tijd om op ‘regelluw terrein’ nieuwe innovaties te testen. 

“Innoveren is een kwestie van een lange adem, daarom is het belangrijk dat we deze samenwerking voor een lange periode kunnen voortzetten”, stelt Marjan Kreijns, directeur van The Green Village en VPdelta. Zij opende vorige maand op het terrein van The Green Village ook het Hitteplein, waar innovaties worden getest die zijn ontwikkeld tegen droogte en hittestress.

 

LEES OOK
Na de Waterstraat, het Hitteplein
Bufferblocks tegen regenval, droogte én bodemdaling

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.