0
0
0
s2smodern

Het idee om energie te winnen uit de golven rond windmolens op zee, is gisteren bekroond door het samenwerkingsverband Our Oceans Challenge.

 Ruben de Jong en Roeland Schillings kregen de prijs op donderdag 15 juni uitgereikt in het Maritiem Museum in Rotterdam. Het duo bedacht de ‘Wave Parasite’, een constructie van drijvende structuren rond de pilaren van windmolens op zee, waarmee de beweging van golven wordt omgezet in energie. Op deze manier wordt op zee in feite ‘dubbel’ energie opgewekt.

De tweede prijs ging naar een idee om met een ‘scherm van luchtbellen’ plastic uit de rivieren te scheiden, voordat het in de oceaan terechtkomt. Dit idee kreeg ook de publieksprijs. Een idee om afval uit de offshore te hergebruiken voor andere toepassingen, werd derde.

Our Oceans Challenge is een samenwerkingsverband van Nederlandse maritieme bedrijven dat pleit voor schonere oceanen. Het samenwerkingsverband schreef dit jaar voor de derde keer een prijsvraag uit voor ideeën om tot een schonere oceaan te komen. De gemeenschappelijke bedrijven gaan met de winnaars kijken hoe hun project in de praktijk kan worden toegepast.

Klik hier voor meer informatie

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.
@D.D.de Gunst De naam Levvel is gebaseerd op 'Lely’s Erfgoed Veiliggesteld' in palindroom.
Geachte dames en heren,
Kunt u mij vertellen wat de naam levvel betekent?
Nederland is altijd al het braafste jongetje geweest, dus dan vraag ik me af: hoe doet de rest het?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.