0
0
0
s2smodern

De kaarten waarop de overstromingsrisico’s in Nederland staan aangegeven, zijn geactualiseerd. Op risicokaart.nl wordt inzichtelijk gemaakt hoe hoog het water kan komen en hoeveel mensen en bedrijven mogelijk worden getroffen.

De overstromingskaarten op risicokaart.nl laten zien welke gebieden door overstromingen statistisch eens in de 10, 100, 1.000 en 10.000 jaar getroffen kunnen worden.

Er zijn twee typen kaarten: overstromingsgevaarkaarten met de kenmerken van overstromingen (gebiedsomvang, waterdiepte) en overstromingsrisicokaarten met de gevolgen van overstromingen. Bij deze risicokaarten wordt de potentiële schade en de aantallen getroffenen.

De kaarten zijn gemaakt door de provincies, samen met de waterschappen, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De kaarten zijn bedoeld om gebruikt te worden bij (inter)nationale overleggen en voor nationaal én grensoverschrijdend beheer van overstromingsrisico’s.

Volgens Europese afspraken moeten de lidstaten elke zes jaar kaarten actualiseren van gebieden die het risico lopen te overstromen. In de huidige versie van de kaarten, is de meest actuele informatie over de sterkte van de Nederlandse waterkeringen verwerkt.

 

MEER INFORMATIE
De geactualiseerde overstromingskaarten

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Er is volledige LCA berekening gedaan.
Het maken van ongebluste kalk kost veel energie. Is dat meegenomen in de beoordeling?
Boeiend, daar komt wel heel wat jeugdsentiment naar boven. Het lijkt me de moeite waard om het TNO en Stowa onderzoek aan slibverwerking uit de periode 1974 tot 1985 weer eens op een rijtje te zetten en voor de "jeugd" beschikbaar te maken... Zie ook de H2O publicaties uit die tijd.
De uitgaven die gedaan worden tbv klimaat, biodiversiteit, flora en fauna, e.d. moeten gedragen gaan worden door natuur, deze betalen nu al veel en veel te weinig terwijl ze wel een geborgde zetel hebben....Ruil deze zetel in voor eigen huis eigenaren?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het