0
0
0
s2smodern

De Waterinfodag op 8 & 9 september gaat niet door. Hoewel de opzet van de dag was aangepast aan het coronaprotocol voor congressen, kreeg de organisatie van instanties als Rijkswaterstaat, het Waterschapshuis en een aantal waterschappen te horen dat medewerkers niet zouden komen omdat ze geen fysieke bijeenkomsten mogen bezoeken. Dat is voor de organisatie reden om de dag te annuleren. Er wordt gewerkt aan een alternatief dat een hybride opzet krijgt, de Waterparade.

Het besluit tot annuleren is vorige week genomen, laat de Waterinfodag weten. Behalve dat steeds meer organisaties aangaven dat medewerkers niet zouden komen, werden ook vraagtekens geplaatst bij het netwerkkarakter van de dag als gevolg van de coronamaatregelen. Minder bezoekers die afstand moeten houden, verdeeld over twee dagen, het zou ten koste gaan van het netwerken, voor veel bezoekers een belangrijke reden om te komen.

De Waterinfodag die geldt als hét landelijke evenement over informatievoorziening in de watersector, zou aanvankelijk in maart worden gehouden, maar werd als gevolg van de corona-uitbraak uitgesteld. Later werd besloten om in september de dag in aangepaste vorm alsnog door te laten gaan in Den Bosch.

In lijn met het coronaprotocol voor congressen, was de infodag verruimd van 1 naar 2 dagen, elk met een dagvullend themaprogramma. Er zou een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten, zodat per persoon 10 m2 beschikbaar zou zijn met stoelen op 1,5 meter.

Nu er definitief een streep is gezet door de fysieke bijeenkomst, zet de organisatie in op een hybride alternatief: de Waterparade met het programma van de Waterinfodag als basis. “Dit gebeurt vanuit ons Streamtheater. Dat is in een hybride vorm waarbij een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn en een onbeperkt aantal mensen online.”

De datum is nog niet bekend, het evenement is momenteel in voorbereiding.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Erg leuk om te lezen dat de omslag van 'samenwerken omdat het moet' naar 'samenwerken omdat het loont' is gemaakt!
Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?
In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.