0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Tijdens de Amsterdam International Water Week van volgend jaar wordt voor het eerst het Aquatech Innovation Forum gehouden. Dit eendaagse kennisevenement staat in het teken van de digitalisering van de internationale watermarkt en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met watertechnologie.

Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november 2019, op de eerste dag van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema is ‘mastering water’s digital transformation’. De organisatie haalt onderzoek van Bluefield Research aan, waaruit blijkt dat nutsbedrijven zich tegen 2027 bijna 42 miljard dollar kunnen besparen door slimmere, geavanceerdere strategieën.

De focus ligt op innovatieve en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Denk onder meer aan cybersecurity en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, fabrieksmonitoring van afstand en het omzetten van big data in direct bruikbare gegevens. Er wordt aangesloten bij het zesde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Bespreken van praktijkervaringen
Het evenement richt zich op watertechnologieprofessionals: technisch directeuren bij onder meer nutsbedrijven en ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie. Ook wetenschappers doen mee. Door de flexibele en interactieve opzet kunnen de deelnemers samen hun praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen bespreken.

Een ‘content board’ van managers van nutsbedrijven, adviseurs, onderzoekers en leveranciers bereidt het forum inhoudelijk voor. Het internationale gezelschap is eind november voor het eerst bijeengekomen. Tot de veertien deelnemers behoren Jan Gooijer (innovatiemanager van Vitens), Dragan Savic (directeur van KWR Watercycle Research Institute) en Annette Bos (directeur water bij RAI Amsterdam).

Drietrapsraket voor innovatie
De AIWW is van 4 tot en met 8 november 2019 in de RAI in Amsterdam. Volgens de organisatie complementeert het Aquatech Innovation Forum een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie. De andere twee zijn de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs, die op 5 november begint en waarbij ruim 26.000 bezoekers worden verwacht. “We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden”, zegt Annette Bos. “De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

 

MEER INFORMATIE
Toelichting op site AIWW
 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het