0
0
0
s2sdefault

Tijdens de Amsterdam International Water Week van volgend jaar wordt voor het eerst het Aquatech Innovation Forum gehouden. Dit eendaagse kennisevenement staat in het teken van de digitalisering van de internationale watermarkt en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met watertechnologie.

Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november 2019, op de eerste dag van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema is ‘mastering water’s digital transformation’. De organisatie haalt onderzoek van Bluefield Research aan, waaruit blijkt dat nutsbedrijven zich tegen 2027 bijna 42 miljard dollar kunnen besparen door slimmere, geavanceerdere strategieën.

De focus ligt op innovatieve en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Denk onder meer aan cybersecurity en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, fabrieksmonitoring van afstand en het omzetten van big data in direct bruikbare gegevens. Er wordt aangesloten bij het zesde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Bespreken van praktijkervaringen
Het evenement richt zich op watertechnologieprofessionals: technisch directeuren bij onder meer nutsbedrijven en ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie. Ook wetenschappers doen mee. Door de flexibele en interactieve opzet kunnen de deelnemers samen hun praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen bespreken.

Een ‘content board’ van managers van nutsbedrijven, adviseurs, onderzoekers en leveranciers bereidt het forum inhoudelijk voor. Het internationale gezelschap is eind november voor het eerst bijeengekomen. Tot de veertien deelnemers behoren Jan Gooijer (innovatiemanager van Vitens), Dragan Savic (directeur van KWR Watercycle Research Institute) en Annette Bos (directeur water bij RAI Amsterdam).

Drietrapsraket voor innovatie
De AIWW is van 4 tot en met 8 november 2019 in de RAI in Amsterdam. Volgens de organisatie complementeert het Aquatech Innovation Forum een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie. De andere twee zijn de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs, die op 5 november begint en waarbij ruim 26.000 bezoekers worden verwacht. “We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden”, zegt Annette Bos. “De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

 

MEER INFORMATIE
Toelichting op site AIWW
 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prima initiatief van Delfland om juist in deze tijd van opstellen van waterprogramma's de link van klimaatverandering met het publiek te delen!
Jan Willem Rijke, Provincie Zuid-Holland.
Adviescommissies prima!
Goed alternatief is het uitgangspunt van 2008: Verkiezingen van belangenorganisaties.
Bestuurders met kennis van waterzaken vind ik zeer gewenst bij een technische uitvoeringsorganisatie wat de waterschappen zijn. Ik zie agrarische sector en industrie graag vertegenwoordigd in de waterschapsbestuurders, maar dan net als inwoners, als gekozen belangenorganisatie. Nu dubbele stem en zelfs driedubbele macht in het bestuur: Verstopt bij CDA en VVD en met geborgde macht als "geborgde zetel" met garantie op plek in Dagelijks Bestuur.
Zoals het zich doet aanzien zal het een geslepen insteek worden waarbij de veelal inmiddels zwaar gedupeerden aan het einde van hun latijn de duimschroeven worden opgedraaid door middel van het ondertekenen van verklaringen waarmee men afstand neemt van gerechtelijke procedures. Want er zou maar eens een gedupeerde bij het hof in het gelijk worden gesteld waardoor sprake van een precedentwerking.
Waar het echt om zou moeten gaan is de harde waarheid, het waarom juist de zwaar gedupeerden na zeven jaar dan wel langer nog altijd hun schade niet vergoed of een voor de veiligheid noodzakelijke versterking wordt bemoeilijkt/vertraagd. Groningers worden vermorzeld door Haagse corruptie. Zorgvuldig uitgedokterde snode plannen, waarbij de ene na de andere blokkade wordt opgetrokken om juist de zwaar gedupeerden eindeloos in een onmogelijke en zwaar belastende situatie te houden. Net zolang tot ze er letterlijk bij neervallen. Het Haagse ontzorgen en ruimhartig geld uitsluitend het eigen belang en de gedupeerde heeft het nakijken.
Ik verhuurde eens mijn studio met tuin aan Canadezen. In mijn schuur had ik enorme overlast duizendknoop. Zij waarschuwden mij hiervoor. Ook een ramp in hun land en zeiden dat de enige bestrijdingsmethode was: overgieten met kokend water. Ik zweer: het was weg!!!!! Heel soms steekt iets weer de kop op uit een verwaarloosde tuin v d buren.
Ik denk dat het Nederland weleens miljoenen kan schelen als zij deze methode zou toepassen.
A.D. vander Wees te Delft
Moderniseren uit oogpunt van democratie. Het is zoals zo vaak ook hier het geval dat blijkens het artikel er veel meer belangen spelen. sommige particuliere belangen, zoals die van een boer, kunnen heel goed essentieel samenvallen met het algemeen belang. Bestuurders, Tweede Kamerleden hebben vaak, nemen vaak te weinig tijd om een wetsvoorstel goed voor te bereiden, ontberen kennis door beperkte steun van van medewerkers. Er zijn te weinig medewerkers om sommige wetten zodanig te doorgronden op hun consequenties dat er rammelende wetgeving kan ontstaan. Iets waar de Raad van State ter zake kundig regelmatig op wijst. (niet mijn wijsheid, zie artikel in NRC 30 september)
Ik ben blij dat Delfland behoedzaam opereert en geen kind met het badwater weg gooit.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.