Tijdens de Amsterdam International Water Week van volgend jaar wordt voor het eerst het Aquatech Innovation Forum gehouden. Dit eendaagse kennisevenement staat in het teken van de digitalisering van de internationale watermarkt en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met watertechnologie.

Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november 2019, op de eerste dag van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema is ‘mastering water’s digital transformation’. De organisatie haalt onderzoek van Bluefield Research aan, waaruit blijkt dat nutsbedrijven zich tegen 2027 bijna 42 miljard dollar kunnen besparen door slimmere, geavanceerdere strategieën.

De focus ligt op innovatieve en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Denk onder meer aan cybersecurity en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, fabrieksmonitoring van afstand en het omzetten van big data in direct bruikbare gegevens. Er wordt aangesloten bij het zesde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Bespreken van praktijkervaringen
Het evenement richt zich op watertechnologieprofessionals: technisch directeuren bij onder meer nutsbedrijven en ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie. Ook wetenschappers doen mee. Door de flexibele en interactieve opzet kunnen de deelnemers samen hun praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen bespreken.

Een ‘content board’ van managers van nutsbedrijven, adviseurs, onderzoekers en leveranciers bereidt het forum inhoudelijk voor. Het internationale gezelschap is eind november voor het eerst bijeengekomen. Tot de veertien deelnemers behoren Jan Gooijer (innovatiemanager van Vitens), Dragan Savic (directeur van KWR Watercycle Research Institute) en Annette Bos (directeur water bij RAI Amsterdam).

Drietrapsraket voor innovatie
De AIWW is van 4 tot en met 8 november 2019 in de RAI in Amsterdam. Volgens de organisatie complementeert het Aquatech Innovation Forum een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie. De andere twee zijn de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs, die op 5 november begint en waarbij ruim 26.000 bezoekers worden verwacht. “We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden”, zegt Annette Bos. “De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

 

MEER INFORMATIE
Toelichting op site AIWW
 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Gezien de onvermijdelijke zeespiegelstijging als gevolg van opwarming van de aarde en smelten van landijs op Groenland en Antartica kunnen we ervan uitgaan dat het alsmaar ophogen van onze dijken geen blijvende bescherming biedt op de lange termijn. Een tweede kustlijn op 20-25 km in zee, zoals het plan van De Haakse Zeedijk beoogt, is daarom een beter alternatief dan de absurde toekomstplannen van sommige futurologen In Nederland die grote stukken van west-Nederland aan het water willen teruggeven. Op de website "haaksezeedijk.com" is hierover alle informatie te lezen.
Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!