secundair logo knw 1

Praktische ervaringen met het doorvoeren van innovaties staan centraal bij het forum (beeld: Aquatech)

Tijdens de Amsterdam International Water Week van volgend jaar wordt voor het eerst het Aquatech Innovation Forum gehouden. Dit eendaagse kennisevenement staat in het teken van de digitalisering van de internationale watermarkt en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met watertechnologie.

Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november 2019, op de eerste dag van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema is ‘mastering water’s digital transformation’. De organisatie haalt onderzoek van Bluefield Research aan, waaruit blijkt dat nutsbedrijven zich tegen 2027 bijna 42 miljard dollar kunnen besparen door slimmere, geavanceerdere strategieën.

De focus ligt op innovatieve en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Denk onder meer aan cybersecurity en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, fabrieksmonitoring van afstand en het omzetten van big data in direct bruikbare gegevens. Er wordt aangesloten bij het zesde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Bespreken van praktijkervaringen
Het evenement richt zich op watertechnologieprofessionals: technisch directeuren bij onder meer nutsbedrijven en ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie. Ook wetenschappers doen mee. Door de flexibele en interactieve opzet kunnen de deelnemers samen hun praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen bespreken.

Een ‘content board’ van managers van nutsbedrijven, adviseurs, onderzoekers en leveranciers bereidt het forum inhoudelijk voor. Het internationale gezelschap is eind november voor het eerst bijeengekomen. Tot de veertien deelnemers behoren Jan Gooijer (innovatiemanager van Vitens), Dragan Savic (directeur van KWR Watercycle Research Institute) en Annette Bos (directeur water bij RAI Amsterdam).

Drietrapsraket voor innovatie
De AIWW is van 4 tot en met 8 november 2019 in de RAI in Amsterdam. Volgens de organisatie complementeert het Aquatech Innovation Forum een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie. De andere twee zijn de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs, die op 5 november begint en waarbij ruim 26.000 bezoekers worden verwacht. “We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden”, zegt Annette Bos. “De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

 

MEER INFORMATIE
Toelichting op site AIWW
 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.