secundair logo knw 1

Praktische ervaringen met het doorvoeren van innovaties staan centraal bij het forum (beeld: Aquatech)

Tijdens de Amsterdam International Water Week van volgend jaar wordt voor het eerst het Aquatech Innovation Forum gehouden. Dit eendaagse kennisevenement staat in het teken van de digitalisering van de internationale watermarkt en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met watertechnologie.

Het Aquatech Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november 2019, op de eerste dag van de Amsterdam International Water Week (AIWW). Het thema is ‘mastering water’s digital transformation’. De organisatie haalt onderzoek van Bluefield Research aan, waaruit blijkt dat nutsbedrijven zich tegen 2027 bijna 42 miljard dollar kunnen besparen door slimmere, geavanceerdere strategieën.

De focus ligt op innovatieve en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Denk onder meer aan cybersecurity en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, fabrieksmonitoring van afstand en het omzetten van big data in direct bruikbare gegevens. Er wordt aangesloten bij het zesde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Bespreken van praktijkervaringen
Het evenement richt zich op watertechnologieprofessionals: technisch directeuren bij onder meer nutsbedrijven en ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie. Ook wetenschappers doen mee. Door de flexibele en interactieve opzet kunnen de deelnemers samen hun praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen bespreken.

Een ‘content board’ van managers van nutsbedrijven, adviseurs, onderzoekers en leveranciers bereidt het forum inhoudelijk voor. Het internationale gezelschap is eind november voor het eerst bijeengekomen. Tot de veertien deelnemers behoren Jan Gooijer (innovatiemanager van Vitens), Dragan Savic (directeur van KWR Watercycle Research Institute) en Annette Bos (directeur water bij RAI Amsterdam).

Drietrapsraket voor innovatie
De AIWW is van 4 tot en met 8 november 2019 in de RAI in Amsterdam. Volgens de organisatie complementeert het Aquatech Innovation Forum een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie. De andere twee zijn de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs, die op 5 november begint en waarbij ruim 26.000 bezoekers worden verwacht. “We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden”, zegt Annette Bos. “De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

 

MEER INFORMATIE
Toelichting op site AIWW
 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....