0
0
0
s2smodern

In het beheersgebied van drie waterschappen (Schieland en de Krimpenerwaard, Hollandse Delta en Delfland) zijn vorige week nep e-mails verstuurd waarin mensen werden gemaand hun waterschapsbelastingen te betalen.

In de nep e-mails wordt gedreigd met beslaglegging als mensen niet overgaan tot het betalen van de waterschapsbelasting en andere lokale belastingen. De e-mails lijken te zijn verstuurd uit naam van de Regionale Belastinggroep, die de belastingen int voor Schieland en de Krimpenerwaard en Delfland, en het SVHW. Dit Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling regelt de inning van de lokale belastingen voor waterschap Hollandse Delta.

“Wij versturen aanmaningen of dwangbevelen nooit per e-mail,” zegt Claudia Rijkhoek van het SVHW. “We kwam deze fraude op het spoor nadat een ontvanger de email had gemeld bij het klantcontactcentrum. Mensen die zo’n mail hebben ontvangen en met vragen zitten, roepen we op om telefonisch contact met ons op te nemen”.

Landelijke spreiding
Het SVHW kan niet zeggen hoeveel hoeveel mensen deze nep e-mail hebben ontvangen. Rijkhoek: “We hebben reacties ontvangen uit onder andere Den Haag en Harderwijk. Daarom gaan we uit van een landelijke spreiding. Nadat we de melding ontvingen, hebben we meteen een bericht op onze site gezet om de inwoners te informeren. Ook hebben we de deelnemende gemeenten en het waterschap geïnformeerd en gevraagd om eveneens een nieuwsbericht te verspreiden. Inmiddels hebben we ook al aangifte gedaan bij de politie van poging tot fraude”.

Dit is de eerste keer dat het SVHW in aanraking komt met deze vorm van fraude. Maar het is niet de eerste keer dat uit naam van een waterschap nep betalingsherinneringen zijn verstuurd. In 2018 werden tientallen Hagenaars het slachtoffer van een vergelijkbare poging tot fraude, toen per brief.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)