secundair logo knw 1

Uit onderzoek van verzekeraar ASR blijkt dat Nederlanders het gevaar vanwaterschade onderschatten. Dit terwijl water wel de meeste schade aanbrengt.
24 procent van de meer dan 1.000 ondervraagden heeft namelijk wel eens last gehad van waterschade, 20 procent van schade door storm en slechts 17 procent van diefstal of inbraak. Toch schat ruim de helft van de ondervraagden diefstal of inbraak als het meest dreigende gevaar in.

Deze perceptie leidt er toe dat de Nederlanders zich voornamelijk op inbraak concentreren als het om schadepreventie gaat. 66 procent zegt maatregelen te hebben genomen tegen schade door inbraak of diefstal. Maar slechts 1 op 5 mensen beschermt zich tegen schade door water. Tot de meest genomen maatregelen behoren een waterstop bij de wasmachine, het schoonmaken van de dakgoot en het ontkalken van was- of afwasmachine.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....
Doekjes niet meer produceren. De mensen luisteren toch niet . In de Vinex- wijken was en is dit een groot probleem.