0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Een medewerker van Rijkswaterstaat wordt ervan verdacht minstens 1,7 miljoen euro te hebben verduisterd door valse facturen in te dienen. Zowel de politie als Rijkswaterstaat zelf onderzoekt de zaak.

Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief die zij gisteren aan de Tweede Kamer stuurde. De fraude is eind januari aan het licht gekomen binnen het ministerie. “Naar het zich nu laat aanzien heeft deze medewerker vanaf 2014 valse facturen ingediend, waarmee voor zover nu bekend een bedrag is gemoeid van in ieder geval 1,7 miljoen euro”, schrijft de minister.

De medewerker is na het bekend worden van de fraude meteen op non-actief gesteld. Ook heeft Rijkswaterstaat aangifte gedaan bij de politie. Die is daarop volgens Van Nieuwenhuizen met prioriteit gestart met onderzoek. De politie van Oost-Nederland meldt op haar eigen site dat niet alleen de medewerker maar ook derden worden verdacht van het plegen van grootschalige fraude. “Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.”

Rijkswaterstaat doet zelf eveneens onderzoek. De minister daarover: “Bij ernstige verdenkingen als deze moet de onderste steen immers boven komen en moeten maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat dergelijke acties in de toekomst worden uitgebannen.” De onderzoeksresultaten worden in een feitenrapport opgenomen. Dit rapport zal de basis vormen voor eventuele verdere disciplinaire maatregelen tegen de medewerker.

Het financieel-administratief proces bij Rijkswaterstaat zal door een externe partij worden onderzocht. Het doel is om aanvullende maatregelen in verband met het inkoop- en betaalproces te treffen, waarmee fraude in de toekomst kan worden voorkomen. Tijdens het externe onderzoek wordt tevens gekeken of zich vergelijkbare zaken hebben voorgedaan.

Van Nieuwenhuizen schrijft in de Kamerbrief dat zij, mede op verzoek van de politie, op dit moment geen nadere mededelingen kan doen. De minister laat nog wel weten dat ze de zaak hoog opneemt.

 

MEER INFORMATIE
Kamerbrief van de minister
Bericht van de politie

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het