secundair logo knw 1

Een seminar op Next Level | Foto Seijbel Photography

Op Next Level wordt tijdens de drie beursdagen van Aqua Nederland in een uitgebreid kennisprogramma met seminars, workshops en presentaties de nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de watertechnologiesector over het voetlicht gebracht. Ideaal om kennis te delen en te netwerken. Netwerkorganisatie Water Alliance neemt een flink deel van het programma voor haar rekening.

In het watertheater houdt Water Alliance in samenwerking met TKI Watertechnologie op elke beursdag ’s ochtends een symposium dat in het teken staat van het thema van de dag: proceswater, waterschap en drinkwater.

In het theater laten keynotesprekers hun licht schijnen op actuele ontwikkelen. Op dinsdag spreken VEMW-directeur Roy Tummers, programmadirecteur Jan Post van Wetsus en commercieel directeur Sandor Peper van RWB Water over proceswater. Tummers trapt af met de vraag: is de waterafhankelijke industrie in Nederland klaar voor de watertransitie? Post spreekt over nieuwe innovatieve processchema’s in relatie tot geconcentreerde reststromen en Peper laat de mogelijkheden zien die ondergrondse wateropslag biedt voor industriewater.

Woensdag staat in het teken van PFAS, de ‘forever chemicals’ die voor steeds meer problemen zorgen in oppervlakte- en grondwater. In het watertheater geven Hans Slenders (senior adviseur Arcadis), Sandra Reynaers, (beleidsadviseur waterkwaliteit Unie van Waterschappen) en Eddie Broeders (Nijhuis Saur Industries) hun visies op respectievelijk risico’s, regelgeving, bronaanpak en verwijderen van de PFAS.

Op donderdag gaat het vizier op de levering van drinkwater in de toekomst. Vincent de Graaff (sector manager asset management & technologie Oasen Drinkwater) zoomt in op de (noodzakelijke) overstap van traditionele zuivering naar geavanceerde zuivering met de membraantechniek. De adviseurs/onderzoekers Laura Nouguès en Daan Rooze (Deltares) geven inzicht in hun onderzoek naar huishoudelijk hergebruik van regenwater en Johan Bel (Mijn Waterfabriek) gaat onder de titel ‘Aan het begin van de watertransitie’ in op circulariteit als nieuwe werkelijkheid met regenwater en gerecycled grijswater als nieuwe bronnen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....