secundair logo knw 1

Op Aqua Nederland staat ook dit jaar het Start-up & Innovatie Paviljoen. Er zijn uiteenlopende innovaties te zien: van een innovatieve meetboot tot een tappuntreiniging voor verwijderen van legionella.

Het paviljoen staat op Next Level in de beurshal in Gornichem en wordt in samenwerking met netwerkorganisatie Water Alliance ingevuld. Het is een gereserveerde plek met stands voor start-ups en bedrijven die nieuwe innovaties tonen. Het concept zorgt voor een mix van vernieuwing en ‘baanbrekende oplossingen’ en van grote bedrijven tot start-ups.

Zo staat in het paviljoen Xylem, wereldwijde leverancier van watertechnologie, met Xylem Vue, een digitaal platform van GoAigua dat oplossingen biedt voor assetmanagement, waarbij assetmanagers inzicht krijgen in kritieke factoren die van invloed zijn op hun investeringen. Xylem Vue biedt digitale oplossingen die zich richten op verminderen van waterverlies, verbeteren van prestaties, verlagen van kosten en verbeteren van klantenservice, aldus Xylem.

Blue Earth Innovations, gespecialiseerd in decentrale waterzuiveringsinstallaties, presenteert de Pure Blue Mini, een compacte waterbehandelingsunit ontworpen om afvalwater te behandelen inclusief water van toiletten, douches, keukens en wasruimtes.


Cover H2O maart 2024 ankeiler

H2O maart is uit | Klik voor meer info


Eyewings BV toont de Aquasurveyor, een innovatieve meetboot, uitgerust met sonars, sensoren en camera’s voor het in kaart brengen van watergangen (dieptes, waterkwaliteit, 360 opnames) die direct in de Cloud opgeslagen worden. 

EasyMining heeft met Aqua2®N een innovatieve manier ontwikkeld voor het terugwinnen van stikstof uit met name afvalwater. De technologie vangt stikstof op en zet het om in kristallen die kunnen worden gebruikt als waardevolle meststof.

Care4H2O laat zien dat met de tappuntreiniger Aqua-Point een drinkwaterinstallatie binnen een uur gereinigd is en vrij van legionella en biofilm.

Purgatoria geeft tekst en uitleg over ICABUS, ‘een plug and play fijnzeef technologie’ waarmee cellulose uit afvalwater wordt gehaald. Ze is gebouwd voor grote waterdebieten (700 – 1000 m3/hr voor rioolwater) en geldt als alternatief voor de bandzeef.

Ook te vinden in het paviljoen zijn: Waterschot, Solliq Industry, DOTX Control en ook de WaterCampus, het knooppunt voor watertechnologie in Leeuwarden waar de organisaties Water Alliance, Wetsus, CEW en CIV zich richten op het versnellen van het valorisatieproces voor innovatieve bedrijven. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik geloof helemaal niets van dit doem verhaal. Zijn er nu al gebieden in de waddenzee die errst droog kwamen te liggen en nu niet meer? Zijn de oppervlaktes wadden tegen de eilenden en de vaste kustlijnen kleiner bij eb! Ik zie en hoor daar niets van! Wat ik wel hoor is dat de vaargeulen zeer snel verzanden en dat er 24 uur gebaggerd moet worden om te kunnen blijven varen.bwaar komt dat zand vandaan………..precies ! Dat is een continu proces en dat stopt niet door zeespiegel stijging. Dus maak je niet zo druk om de sterke natuur!
Wat een apart artikeltje Emile...  nitraat is niet organisch en liever stop ik wat zuurstof in infiltratiewater wanneer ik organische stoffen wil reduceren dan nitraat, dat immers het giftige nitriet kan vormen... de relatie met verbreding van irrigatiemogelijkheden met de aardappelteelt mort je nog maar eens uitleggen.. is toch iets heel anders? Joost
Hoi Marjolijn, bedankt voor je artikel. Het is duidelijk dat waterbeheer complex en uitdagend is, vooral nu klimaatverandering en hoger verbruik hun tol eisen. Gebieden zoals Zuid-Frankrijk en Catalonië staan niet op zichzelf met strenge restricties voor watergebruik.
Een interessant gegeven is dat 80% van ons drinkwater thuis wordt verbruikt. Daar ligt een enorme uitdaging, maar ook een kans om echt verschil te maken. Door slimmer om te gaan met de distributie van water, kunnen we helpen om het verbruik te verminderen zonder dat we daar veel van merken. Dit zou niet alleen helpen om onze waterbronnen te sparen, maar ook de druk op het systeem tijdens droge perioden verlagen.
Dit gaat verder dan alleen maar korter douchen; het gaat om een bewuste verandering in ons dagelijks leven om ervoor te zorgen dat er genoeg water is voor iedereen. Iemand iets gunnen. Beginnen met het nadenken over de oplossingen menukaart ook met water zoals we dat met energie doen - waar kunnen we besparen, hoe kunnen we efficiënter zijn, en hoe kunnen we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden?
Er is geen eenduidige oplossing voor het probleem, en additionele productie levert ons op langere termijn niets op. Misschien is het tijd om deze uitdaging aan te gaan en te kijken naar hoe we thuis ons watergebruik kunnen optimaliseren. 
Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.