secundair logo knw 1

Foto: waterschap Hollandse Delta

Ingrid de Bondt is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf waterschap Hollandse Delta. Dat maakte het waterschap vrijdag bekend.

In maart vergadert het algemeen bestuur van Hollandse Delta over de benoeming. Als het de voordracht bekrachtigt, kan de Kroon overgaan tot een officiële benoeming. Waterschap Hollandse Delta moest op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Jan Geluk, die de functie 12 jaar vervulde, vanaf 1 juli 2017 met pensioen gaat.

Ingrid de Bondt was namens de VVD raadslid en wethouder in Utrecht en van 2011 tot 2015 gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid Holland. De afgelopen twee jaar was ze actief als vicevoorzitter van de Nederlandse Stichting Geluidhinder, adviseur van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur en op projectbasis programmadirecteur en strategisch adviseur bij de NS.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.