secundair logo knw 1

‘Wat-er werkt’, ‘wat-er speelt’, ‘wat-er belangrijk is’ met deze termen als leidraad startte Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een nieuwe campagne om medewerkers te werven. De campagne draait om het besef van urgentie en relevantie van het waterschapswerk.

Het is in de huidige krappe arbeidsmarkt niet eenvoudig voor waterschappen om nieuwe medewerkers te vinden. “Toch merkten we dat àls we eenmaal in gesprek waren met potentiële nieuwe collega’s, ze heel enthousiast werden over het waterschapswerk. Dat wilden we vooral in de nieuwe site tot uitdrukking laten komen” laat Clarion Wegerif van HDSR weten.

De nieuwe website is daarom niet alleen gevuld met beschrijvingen van openstaande vacatures, maar ook met verhalen van waterschapsmedewerkers. Zij vertellen over hun werk en de sfeer bij het hoogheemraadschap. 

Drie aspecten zijn volgens Wegerif heel belangrijk bij de arbeidsmarktcommunicatie van het hoogheemraadschap: “de urgentie van ons waterschapswerk, de relevantie van ons werk in onze regio, en de expertise die onze potentiële collega’s kunnen inzetten. We wilden meer ruimte voor het gebruik van beeld en video, om die aspecten over het voetlicht te brengen.”

Met deze campagne, en de daaraan gekoppelde nieuwe vacaturesite, wil het hoogheemraadschap niet alleen de eigen naamsbekendheid op de arbeidsmarkt vergroten. “Ook willen we de vacatures via eigen werving invullen. Het inschakelen van externe bureaus kost veel geld."

Dat HDSR nu met de nieuwe campagne komt, heeft trouwens een prozaïsche reden: de oude vacaturesite was aan vervanging toe. "De oude website kon het volume van het aantal vacatures, en het hele proces daarachter, niet verwerken.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.