secundair logo knw 1

Werkgroep Stedelijk Grondwater, bijeenkomst 19 januari 2017
De Nederlandse bodem is lek geprikt met peilbuizen van gemeenten, waterschappen, waterbedrijven en ingenieursbureaus, en er komen nog steeds meetpunten bij.

Door automatisering en digitalisering kunnen steeds grotere hoeveelheden data worden ingewonnen, opgeslagen en gedeeld met anderen. Maar hoe houden we die enorme hoeveelheid data op orde en hoe zorgen we ervoor dat het ons en anderen ook daadwerkelijk informatie oplevert? Tijdens de bijeenkomst belichten we deze vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken.

Presentaties:

  • Gezamenlijk grondwatermeetnet WerkEenheid 4, door Erik de Pooter (waterschap Rivierenland) en Harold Scheepers (gemeente Werkendam);
  • Samenwerken aan validatie en ontsluiting van (gemeentelijke) grondwatermetingen, door Fons van Hout (waterschap De Dommel) en Frank Verwijmeren (Brabant Water);
  • Kwaliteitsverbetering van de Amsterdamse grondwaterdatabase met behulp van grootschalige tijdreeksanalyse, door Pytrik Graafstra (Waternet);
  • Een vierde presentatie is nog in beraad.

Bijeenkomst op donderdag 19 januari 2017, 13:30 – 16:30 uur. Inloop vanaf 13:00 uur met koffie en thee. Na de bijeenkomst is er een hapje en een sapje. Locatie is Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 in Tiel.

U kunt zich kostenloos aanmelden voor de bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt geen bevestiging van uw aanmelding; uw e-mail is voldoende.

Over de werkgroep: Werkgroep Stedelijk Grondwater is een onafhankelijk forum voor uitwisseling van kennis op dat gebied. Voor meer informatie en de presentaties van eerdere bijeenkomsten bezoekt u de website www.werkgroepstedelijkgrondwater.nl

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!
Te gek voor woorden dat het drinkwater WMD niet goed is. Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte en ben heel erg afhankelijk van goed en zeer schoon drinkwater. Als dit niet goed is kan ik nog sneller erg ziek worden en dat is lijkt mij niet de bedoeling. Mijn lichaam kan zelf niet zuiveren door mijn ziekte, ben dus echt afhankelijk van zuiveringsinstallatie van WMD. Dat moet gewoon goed zijn !
Daar betalen wij ook voor.
Interessant. Als ik naar het dashboard reageert het alleen niet als ik een gemeente selecteer.
En daarom heb ik dus een waterfilter voor thuis.