secundair logo knw 1

Greenport West-Holland heeft haar Waterambitie voor de komende jaren gepresenteerd. De verschillende partners binnen de Greenport West Holland - tuinbouwondernemers, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden – willen samenwerken aan klimaatbestendigheid, een duurzame omgang met water en het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen.

"Er gebeurt natuurlijk al ontzettend veel bij de bedrijven en in de regio", zegt Margreet Schoenmakers, themacoördinator Water binnen de Greenport. “Toch zijn er flink wat uitdagingen op watergebied en daarom is het goed om die via een helder uitgesproken ambitie wat aandacht te geven. We hebben daarom alle betrokkenen bij elkaar gehaald en workshopsessies georganiseerd met experts. Samen zijn we toen tot deze ambitie gekomen.”

Het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen op bedrijfsniveau, is volgens Schoenmakers een van de belangrijkste elementen van de Waterambitie van Greenport West Holland. “Ook op dit vlak gebeurt natuurlijk al ontzettend veel. De trend is ingezet en we blijven werken om die processen te perfectioneren.”

Om de regio klimaatbestendiger te maken en de omgang met water te verduurzamen, verwacht Schoenmakers veel van samenwerking met gemeenten en andere bedrijven in de omgeving. “We weten allemaal dat het minder vaak regent, maar dat de regenval veel heftiger kan zijn. Dat kan de glastuinbouw niet alleen oplossen. De Waterambitie is dan ook zeker een uitnodiging naar onze partners in de omgeving om samen naar oplossingen te gaan zoeken. De komende tijd zullen we gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan en te bekijken hoe we deze waterambitie kunnen realiseren.

De Waterambitie van GreenPort West-Holland vindt u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!
Te gek voor woorden dat het drinkwater WMD niet goed is. Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte en ben heel erg afhankelijk van goed en zeer schoon drinkwater. Als dit niet goed is kan ik nog sneller erg ziek worden en dat is lijkt mij niet de bedoeling. Mijn lichaam kan zelf niet zuiveren door mijn ziekte, ben dus echt afhankelijk van zuiveringsinstallatie van WMD. Dat moet gewoon goed zijn !
Daar betalen wij ook voor.
Interessant. Als ik naar het dashboard reageert het alleen niet als ik een gemeente selecteer.
En daarom heb ik dus een waterfilter voor thuis.
@HenkEr stopt ongeveer een kwart van de melkveehouderij, 25% van de melkproductie verdwijnt.  Dan is zo'n fabriek ook helemaal niet nodig.