0
0
0
s2smodern

Greenport West-Holland heeft haar Waterambitie voor de komende jaren gepresenteerd. De verschillende partners binnen de Greenport West Holland - tuinbouwondernemers, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden – willen samenwerken aan klimaatbestendigheid, een duurzame omgang met water en het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen.

"Er gebeurt natuurlijk al ontzettend veel bij de bedrijven en in de regio", zegt Margreet Schoenmakers, themacoördinator Water binnen de Greenport. “Toch zijn er flink wat uitdagingen op watergebied en daarom is het goed om die via een helder uitgesproken ambitie wat aandacht te geven. We hebben daarom alle betrokkenen bij elkaar gehaald en workshopsessies georganiseerd met experts. Samen zijn we toen tot deze ambitie gekomen.”

Het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen op bedrijfsniveau, is volgens Schoenmakers een van de belangrijkste elementen van de Waterambitie van Greenport West Holland. “Ook op dit vlak gebeurt natuurlijk al ontzettend veel. De trend is ingezet en we blijven werken om die processen te perfectioneren.”

Om de regio klimaatbestendiger te maken en de omgang met water te verduurzamen, verwacht Schoenmakers veel van samenwerking met gemeenten en andere bedrijven in de omgeving. “We weten allemaal dat het minder vaak regent, maar dat de regenval veel heftiger kan zijn. Dat kan de glastuinbouw niet alleen oplossen. De Waterambitie is dan ook zeker een uitnodiging naar onze partners in de omgeving om samen naar oplossingen te gaan zoeken. De komende tijd zullen we gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan en te bekijken hoe we deze waterambitie kunnen realiseren.

De Waterambitie van GreenPort West-Holland vindt u hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.