0
0
0
s2smodern

De provincie Flevoland verdubbelt het plafond voor een watersubsidieregeling gericht op de landbouw. Hiervoor is nu twee miljoen euro beschikbaar. De provincie kan met dit bedrag alle goede projectideeën honoreren.

De verhoging van het subsidieplafond geldt voor de maatregel Niet-productieve investeringen water. Deze regeling is bedoeld voor investeringen in de agrarische sector. Er kwamen in het najaar van 2017 35 subsidieaanvragen binnen en dat was ver boven verwachting. Het grootste deel van de aanvragen bleek te voldoen aan de criteria.

Het totaalbedrag van de aanvragen overschreed ruimschoots het aanvankelijke subsidieplafond van een miljoen euro. Daardoor dreigden goede maar wat lager scorende projectideeën buiten de boot te vallen. Om dat te voorkomen heeft het provinciebestuur van Flevoland besloten om het plafond te verhogen naar twee miljoen euro. Zo kunnen alle geschikte aanvragen worden toegekend. Voor een project is minimaal twintigduizend euro beschikbaar.

De subsidieregeling maakt deel uit van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Met de regeling stimuleert Flevoland dat bedrijven investeren in het watersysteem voor de landbouw-, water- en klimaatdoelen. De voorwaarde is dat een aanvraag een directe link met de landbouw heeft, maar niet leidt tot een stijging van de waarde of rentabiliteit van een bedrijf. Ook moet een investering een bewezen direct of indirect effect op de waterkwaliteit hebben. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om erfafspoeling te verminderen die verder gaan dan wettelijk verplicht is.

Lees meer over de watersubsidiegeling in Flevoland

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.
"...in China een oppervlak van 24 km2 [5]. In de toekomst zullen zonneparken van deze grootte naar verwachting ook in Nederland te zien zijn."
Nou nee. Zonneparken van 2.400 ha komen er NOOIT in Nederland want dat is ruimtelijk onacceptabel. Ik denk dat het bij 200 ha wel ophoudt. Ik denk ook dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen drijvende systemen op natuurlijke waterpartijen (waar onderzoek gewenst is) en systemen op water zonder natuurwaarden zoals nieuw aangelegde zandputten/grindgaten, koelwater/industriewaterbekkens, slibreservoirs, drinkwaterbekkens en overloopgebieden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.