secundair logo knw 1

Water is een belangrijk thema in het Nederlandse paviljoen I Beeld: V8 Architects

Expo 2020 Dubai is vanwege de coronacrisis met een jaar uitgesteld en start in de herfst van 2021. In de Nederlandse bijdrage aan de wereldtentoonstelling staat het thema ‘uniting water, energy and food’ centraal. De bouw van het paviljoen wordt eind deze maand tijdelijk stilgelegd.

Expo 2020 Dubai zou eigenlijk al in oktober beginnen. Tot het uitstel is besloten nadat meer dan twee derde van de deelnemende landen hiervoor stemde. Ook Nederland ging akkoord. De wereldtentoonstelling wordt nu van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 gehouden. De naam blijft wel ongewijzigd.

De opschorting heeft gevolgen voor de bouw van het Nederlandse paviljoen. De werkzaamheden worden eind deze maand tijdelijk stilgelegd, als de ruwbouw klaar is. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de duurzame hergebruikte en ruwe bouwmaterialen, zoals het staal en de damwanden, goed bestand tegen de hoge temperaturen in het Arabische land. De bouw wordt waarschijnlijk in januari 2021 hervat.

Het motto van de Nederlandse bijdrage is ‘uniting water, energy and food’. Het paviljoen wordt een biotoop in de vorm van een soort piramide. Hierin zijn water, energie en voedsel op circulaire wijze met elkaar verbonden. Op de flanken wordt voedsel verbouwd met water uit woestijnlucht, geproduceerd met behulp van de SunGlacier-installatie die is ontwikkeld door Ap Verheggen en Peter van Geloven. In het paviljoen worden ook watersystemen van het bedrijf Holland Water gepresenteerd.

Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden worden steeds actiever in de Golfregio. Zij dragen nu al aanzienlijk bij aan oplossingen voor uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel, aldus Hans Sandee, consul-generaal in Dubai. “We zien prachtige nieuwe samenwerkingen ontstaan tussen bedrijven en overheden, helemaal in COVID-19 tijden. Dat maakt mij trots.”

 

MEER INFORMATIE
Ministerie van BZ over uitstel
Nederlands paviljoen voor expo
Website Dutch Dubai
 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.