secundair logo knw 1

De bestaande drinkwatervoorziening in Mander blijft open en er komt een nieuwe locatie bij in de omgeving van Vriezenveen en Daarle.

Dat is het is voorstel van de provincies Overijssel en Gelderland, waterbedrijf Vitens en de waterschappen Vechtstromen, Rijn en IJssel en Drents Overijsselse Delta om ervoor te zorgen dat Twente ook in de toekomst van voldoende drinkwater kan worden voorzien. Een nieuwe drinkwaterlocatie in Overijssel isnodig, omdat de winning in Enschede werd gestaakt na een brand. Om het tekort aan drinkwater aan te vullen, wordt er nu tijdelijk water geleverd uit Gelderland en Duitsland. In totaal moeten de gekozen winlocaties 5 tot 7 miljoen kubieke liter water per jaar leveren.

Het aantal liter water dat bij drinkwaterwinning Mander zal worden opgehaald, wordt verlaagd van 3 miljoen kubieke liter per jaar tot 2 miljoen. Dit om beter te onderzoeken wat de effecten van de waterwinning op de natuur zijn. De precieze locatie van de waterwinning in Vriezenveen/Daarle zal nog worden vastgesteld

Van 23 januari tot 6 maart kunnen betrokkenen het voorstel raadplegen en voor 6 maart kunnen zienswijzen worden ingediend. Naar verwachting nemen de Gedeputeerde Staten van Overijssel en Gelderland in april een definitief besluit.

Het voorstel leest u hier.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.