0
0
0
s2smodern

De bestaande drinkwatervoorziening in Mander blijft open en er komt een nieuwe locatie bij in de omgeving van Vriezenveen en Daarle.

Dat is het is voorstel van de provincies Overijssel en Gelderland, waterbedrijf Vitens en de waterschappen Vechtstromen, Rijn en IJssel en Drents Overijsselse Delta om ervoor te zorgen dat Twente ook in de toekomst van voldoende drinkwater kan worden voorzien. Een nieuwe drinkwaterlocatie in Overijssel isnodig, omdat de winning in Enschede werd gestaakt na een brand. Om het tekort aan drinkwater aan te vullen, wordt er nu tijdelijk water geleverd uit Gelderland en Duitsland. In totaal moeten de gekozen winlocaties 5 tot 7 miljoen kubieke liter water per jaar leveren.

Het aantal liter water dat bij drinkwaterwinning Mander zal worden opgehaald, wordt verlaagd van 3 miljoen kubieke liter per jaar tot 2 miljoen. Dit om beter te onderzoeken wat de effecten van de waterwinning op de natuur zijn. De precieze locatie van de waterwinning in Vriezenveen/Daarle zal nog worden vastgesteld

Van 23 januari tot 6 maart kunnen betrokkenen het voorstel raadplegen en voor 6 maart kunnen zienswijzen worden ingediend. Naar verwachting nemen de Gedeputeerde Staten van Overijssel en Gelderland in april een definitief besluit.

Het voorstel leest u hier.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.