0
0
0
s2smodern

Het drinken van kraanwater is in het basisonderwijs zeker nog niet overal ingeburgerd. Zo zegt bijna een derde van de leerlingen dat ze dit water te weinig op school drinken, blijkt uit onderzoek van Vitens.

Vandaag is op 440 basisscholen in het voorzieningsgebied van drinkwaterbedrijf Vitens de Kraanwaterdag gehouden. Deze dag is een onderdeel van de bewustwordingscampagne Kraanwater Graag. Kantar Public heeft in opdracht van Vitens kinderen en ouders gevraagd naar hun mening over het drinken van kraanwater op school. Daaraan deden 436 kinderen tussen de acht en twaalf jaar en 394 ouders mee.

Vitens concludeert op basis van de resultaten dat het nodig is dat het drinken van kraanwater op school normaler wordt. Zo geeft 38 procent van de kinderen aan dat ze meer water zouden willen drinken. Bijna een derde drinkt naar eigen zeggen weinig drinkwater; 15 procent nooit.

Ook ouders staan overwegend positief tegenover het drinken van kraanwater op de basisschool. Meer dan de helft vindt dat scholen dit nog onvoldoende stimuleren, terwijl 28 procent zelfs voorstander van een verplichting is. Dat laatste gaat 40 procent van de ouders echter te ver.

Meer informatie over het onderzoek

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Michaël BentvelsenHet onderzoek heeft helaas niet gekeken naar slijtagedeeltjes van banden van het wegverkeer. Was mooi geweest als die ook meegenomen hadden kunnen worden, maar vereist blijkbaar andere analysetechniek.
En hoe zit het dan met de 120 verdwenen bomen aan de zuiderlandsezeedijk/zuidijk bij Oude-Tonge?
Waarom is daar zo niet mee omgaan, ook daar waren vleermuizen en was er landschapswaarden.
En waarom komen er daar geen bomen terug?
@Reintje PaijmansDank voor uw aanvulling. Inderdaad de dennenbossen zijn aangeplant om 'woeste gronden te ontginnen' en voor de productie van hout voor in onze mijnen. Dat was mij bekend.
Zijn de rubbers afkomstig van slijtage van autobanden dat via de lucht als fijnstof en afspoeling van de weg in het oppervlaktewater terecht komt. Bandenslijpsel is volgens mij een onderschat milieuprobleem qua milieuimpact. Wel allemaal gillen als er rubberkorrels op de sportvelden (wat spoelt daar niet van uit) liggen waar de kindjes aan bloot staan, maar ondertussen zelf rijgedrag niet aanpassen.
Goed dat dit onderzoek gedaan wordt. Eerlijk gezegd valt de concentratie van 1 deeltje per liter mij alleszins mee. (Eerdere berichten spraken soms over duizenden deeltjes per liter.)
Wat natuurlijk geen reden is om dit probleem te relativeren. Zelf ben ik nog steeds regelmatig verbijsterd over de hoeveelheden zwerfplastic, (maar ook blikjes en ander verpakkingsmateriaal) die ik in allerlei wateren aantref.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat dit onderzoek oplevert in relatie tot kleine rubberdeeltjes van autobanden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.