secundair logo knw 1

Bewustwordingscampagne Kraanwater Graag in Zwolle (foto: Vitens)

Het drinken van kraanwater is in het basisonderwijs zeker nog niet overal ingeburgerd. Zo zegt bijna een derde van de leerlingen dat ze dit water te weinig op school drinken, blijkt uit onderzoek van Vitens.

Vandaag is op 440 basisscholen in het voorzieningsgebied van drinkwaterbedrijf Vitens de Kraanwaterdag gehouden. Deze dag is een onderdeel van de bewustwordingscampagne Kraanwater Graag. Kantar Public heeft in opdracht van Vitens kinderen en ouders gevraagd naar hun mening over het drinken van kraanwater op school. Daaraan deden 436 kinderen tussen de acht en twaalf jaar en 394 ouders mee.

Vitens concludeert op basis van de resultaten dat het nodig is dat het drinken van kraanwater op school normaler wordt. Zo geeft 38 procent van de kinderen aan dat ze meer water zouden willen drinken. Bijna een derde drinkt naar eigen zeggen weinig drinkwater; 15 procent nooit.

Ook ouders staan overwegend positief tegenover het drinken van kraanwater op de basisschool. Meer dan de helft vindt dat scholen dit nog onvoldoende stimuleren, terwijl 28 procent zelfs voorstander van een verplichting is. Dat laatste gaat 40 procent van de ouders echter te ver.

Meer informatie over het onderzoek

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...