0
0
0
s2smodern

Brabantse Delta krijgt een nieuwe dijkgraaf in de persoon van Kees Jan de Vet. Het algemeen bestuur heeft De Vet voorgedragen.

De Vet (1957) wordt na het verkrijgen van een Koninklijk Besluit op 30 augustus geïnstalleerd. Hij geeft aan door samenwerking met overheden, bedrijfsleven en inwoners ‘de grote maatschappelijke uitdagingen’ zoals klimaat- en ruimtelijke adaptatie, energietransitie en circulaire energie aan te willen gaan.

De nieuwe dijkgraaf van Brabantse Delta heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Hij was burgemeester van Prinsenbeek, Westvoorne en Leusden en is momenteel waarnemend burgemeester van Culemborg. Hij was als bestuurder onder meer actief voor het Brabants Landschap en maakte voor het CDA deel uit van de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

In de periode dat hij lid was van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was hij betrokken bij de totstandkoming van het Bestuursakkoord Water 2011, het Deltaprogramma, de nieuwe Omgevingswet en het SER Energieakkoord.

De Vet is opgegroeid in West-Brabant en heeft aangegeven zo snel mogelijk te verhuizen naar het werkgebied van Brabantse Delta.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.