Brabantse Delta krijgt een nieuwe dijkgraaf in de persoon van Kees Jan de Vet. Het algemeen bestuur heeft De Vet voorgedragen.

De Vet (1957) wordt na het verkrijgen van een Koninklijk Besluit op 30 augustus geïnstalleerd. Hij geeft aan door samenwerking met overheden, bedrijfsleven en inwoners ‘de grote maatschappelijke uitdagingen’ zoals klimaat- en ruimtelijke adaptatie, energietransitie en circulaire energie aan te willen gaan.

De nieuwe dijkgraaf van Brabantse Delta heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Hij was burgemeester van Prinsenbeek, Westvoorne en Leusden en is momenteel waarnemend burgemeester van Culemborg. Hij was als bestuurder onder meer actief voor het Brabants Landschap en maakte voor het CDA deel uit van de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

In de periode dat hij lid was van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was hij betrokken bij de totstandkoming van het Bestuursakkoord Water 2011, het Deltaprogramma, de nieuwe Omgevingswet en het SER Energieakkoord.

De Vet is opgegroeid in West-Brabant en heeft aangegeven zo snel mogelijk te verhuizen naar het werkgebied van Brabantse Delta.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.