secundair logo knw 1

Brabantse Delta krijgt een nieuwe dijkgraaf in de persoon van Kees Jan de Vet. Het algemeen bestuur heeft De Vet voorgedragen.

De Vet (1957) wordt na het verkrijgen van een Koninklijk Besluit op 30 augustus geïnstalleerd. Hij geeft aan door samenwerking met overheden, bedrijfsleven en inwoners ‘de grote maatschappelijke uitdagingen’ zoals klimaat- en ruimtelijke adaptatie, energietransitie en circulaire energie aan te willen gaan.

De nieuwe dijkgraaf van Brabantse Delta heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Hij was burgemeester van Prinsenbeek, Westvoorne en Leusden en is momenteel waarnemend burgemeester van Culemborg. Hij was als bestuurder onder meer actief voor het Brabants Landschap en maakte voor het CDA deel uit van de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

In de periode dat hij lid was van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was hij betrokken bij de totstandkoming van het Bestuursakkoord Water 2011, het Deltaprogramma, de nieuwe Omgevingswet en het SER Energieakkoord.

De Vet is opgegroeid in West-Brabant en heeft aangegeven zo snel mogelijk te verhuizen naar het werkgebied van Brabantse Delta.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.