0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

In de strijd tegen (vis)stroperij en illegale crosses heeft Waterschap Limburg zich aangesloten bij een initiatief van de provincie om de aanpak van illegale activiteiten efficiënter te maken. Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) mogen nu ook buiten hun eigen grondgebied controleren en handhaven.

Het bevoegdheidsconvenant ‘Handhaving in de natuur in de Provincie Limburg’ is ondertekend door de Provincie Limburg, alle 31 Limburgse gemeenten, Waterschap Limburg, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Stichting het Limburgs Landschap, alle Wildbeheereenheden in Limburg en Sportvisserij Limburg. Rond de 100 Limburgse Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) mogen vanaf nu illegale praktijken in de hele provincie controleren en handhaven.

“Tot nu toe konden de BOA’s alleen binnen de eigen gebieden ingrijpen,” vertelt Lianne Jaspers, juridisch medewerker van Waterschap Limburg en betrokken bij de totstandkoming van het convenant. “Met dit convenant lossen we dit probleem op. Onze BOA’s mogen daders nu ook bijvoorbeeld in het gebied van Staatsbosbeheer vastnemen en dat geldt andersom ook. De handhaving wordt zo een stuk efficiënter.”

Dit niet alleen omdat BOA’s-in-achtervolging, die toevallig in het beheersgebied van een andere instantie belanden, hun werk mogen voortzetten. “Als we een melding krijgen van een overtreding, en BOA’s van bijvoorbeeld een gemeente zijn dichterbij, kunnen we die nu benaderen om meteen in te grijpen. Dat is natuurlijk ook een duidelijk winstpunt.”

Het convenant is het vervolg op een pilot in de gemeente Beekdaelen, waarbij het waterschap niet was betrokken. Jaspers: “Ik denk dat het goed is dat we nu bij de uitrol in de hele provincie wel meedoen. Overtredingen in het buitengebied kunnen leiden tot schade aan natuur of tot milieuvervuiling. Denk bijvoorbeeld aan lozingen in oppervlaktewater, motorcrossen in de natuur, verstoring van broedende vogels, afval- en puindumping of stroperij. Het is goed als we dat efficiënter aan kunnen pakken.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het