0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Boskalis legt samen met een Japans bedrijf een omvangrijke polder aan op het Singaporese eiland Pulau Tekong. De onderneming realiseert hiermee voor het eerst een polder in Zuidoost-Azië.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft hiervoor een ‘letter of award’ ontvangen van de Housing & Development Board van Singapore. Boskalis legt de polder aan in een joint venture met het Japanse bedrijf Penta Ocean Construction Company. De opdracht heeft een totale waarde van zo’n 800 miljoen euro. Het aandeel van Boskalis is ongeveer 400 miljoen euro.

Volgens Boskalis was de hoge kwaliteit van de aanbieding van de joint venture doorslaggevend bij de toekenning van het contract. Alleen op prijs kwam de aanbieding op de vierde plaats. Singapore is een belangrijke opdrachtgever voor Boskalis. In februari kreeg de onderneming nog een grote opdracht voor havenuitbreiding.

Het advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV maakte het ontwerp voor de polder aan het noordwestelijke uiteinde van Pulau Tekong, een eiland ten noordoosten van het vasteland van Singapore. Het gaat om een nieuw gebied van achthonderd hectare. De aanleg van de polder duurt zo’n vier jaar en is naar verwachting in 2022 gereed. De werkzaamheden starten de komende maanden.

Boskalis en Penta Ocean Construction Company creëren een tien kilometer lange zeewering door middel van dijkdichtingen en versterking van de bestaande dijk. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het droogleggen van het gebied en het omvangrijke droog grondverzet. Het land voor de polder wordt gewonnen door het water af te voeren met behulp van pompen en kanalen, en dus niet door het gebied op te vullen tot boven zeeniveau.

CEO Peter Berdowski van Boskalis omschrijft de gunning van het grote project als een historisch moment. “Onze onderneming heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de aanleg van dijken en polders in Nederland. De realisatie van deze eerste polder in Zuidoost-Azië is een belangrijke nieuwe mijlpaal.”

Berdowksi wijst erop dat Boskalis de afgelopen decennia een actieve rol heeft gespeeld bij de landaanwinning in Singapore, waardoor de stadstaat heeft kunnen groeien. “Het gebruik van polders zorgt echter voor nieuwe groeimogelijkheden. We kijken ernaar uit om met dit project grenzen te verleggen en onze wereldwijd toonaangevende positie op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening te demonstreren.”

Meer informatie

Meer informatie Boskalis over de aanleg van de polder Bericht over financiële situatie van Boskalis

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Bodemdaling en HWBP kunnen niet los van elkaar worden gezien. Bij de veronderstelling dat we in de delta blijven wonen zal het antwoord dan ook moeten zijn temporiseer dijkverhogen (draagvlak slappe bodem is beperkt) en druk het laag gelegen land geologisch op (ongeveer 1/3 deel NL) in het tempo van de zeespiegel stijging. Benut daarvoor de stoffen die we niet langer in de atmosfeer willen stoten (CO2) en bindt deze tot een slurry.
De wet van Pascal zal ons daarbij helpen, waarbij we feitelijk omkeren wat nu in de onttrekking van gas als bodemdaling herkennen. Ga over tot een programma dat gebouwen/huizen niet langer passief gefundeerd zijn, maar eenvoudig waterpas gesteld kunnen worden. Zie dit als een de komende eeuwen doorlopend programma zodat de delta veilig blijft, de rivieren weer geleidelijk onder maaiveld komen en het veenlandschap in zijn charme gepoogd kan worden gelijktijdig te behouden als Carbon link. Slappe bodem wordt dan zelf een non-onderwerp.
De kosten en middelen voor zo'n programma zullen het geleidelijk winnen van steeds hogere en middelen verslindende dijken en waterbouwkundige constructies (denk aan stormvloedkering), zoute kwel wordt stapsgewijs beheerst en de bodemvruchtbaarheid is verzekerd.
Zoek allianties met die partijen die nu aan de bron van de koolstof economie hebben gestaan. Zij beschikken over de juiste expertise om dit proces van dalen in stijging om te zetten en de diepe boring naar zeg drie km diepte veilig te openen, beheren en te sluiten.
Zoek kort gezegd het juist niveau en tijdschema om problemen in de badkuip te beheersen. Dat overstijgt de slappe bodem.
De technologie en ervaring zal wereldwijd toepasbaar zijn en een antwoord geven, anders dan simpel CO2 in de diepe bodem brengen.
Wat een informatie: "De grondwaterstanden zijn momenteel gemiddeld tot laag voor de tijd van het jaar. In de laaggelegen delen zijn ze normaal, maar in de hooggelegen zandgebieden nog altijd ‘zeer laag".. Laat toch eens wat grafieken zien!!!! Er wordt zoveel gemeten. En de deskundigen kunnen het uitleggen.
Het moet zijn community of practice, of die betreffende bouwmarkt moet hier bij betrokken zijn.
N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het