0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Extreem weer leidde de afgelopen jaren tot veel schade en overlast. Kunnen big data helpen bij de omgang met zulke extreme weerssituaties? Dat is de vraag van de Big Data Challenge Kimaatadaptief Waterbeheer, een prijsvraag van Waterschap Rivierenland, de Unie van Waterschappen en STOWA.

De Big Data Challenge gaat uit van een historische casus – de enorme onweersbui die in augustus 2015 over het rivierengebied trok. Tijdens de Big Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer kunnen de deelnemers gebruikmaken van verschillende soorten data, onder andere over het watersysteem, de geografische inrichting van het gebied, neerslag- en temperatuurmetingen en grondwaterstanden.

Via de prijsvraag willen de organisatoren innovatieve ideeën verzamelen van datagebruik waarmee de gevolgen van wateroverlast beperkt of voorkomen kan worden. De achterliggende vraag is of het mogelijk is de huidige omgang met data te perfectioneren of dat nieuwe weersextramen vragen om een nieuwe datastrategie.

Ideeën indienen kan tot 26 maart.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het