secundair logo knw 1

Vakbeurs Aqua Nederland heeft 6.338 bezoekers getrokken. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar. Het aantal exposanten was ook iets groter (8 procent). Bezoekers en exposanten waardeerden de beurs met respectievelijk de cijfers 8 en 7,8, laat Easyfairs weten.

De beursorganisator stelt vast dat het kennisprogramma goed bezocht is en trekt de conclusie dat de inhoudelijke component van de vakbeurs aanslaat. “Dit bevestigt de behoefte naar kennis, leren van elkaar en samenwerken binnen de sector. In 2025 wordt er voortgeborduurd op het succes van het inhoudelijke programma en wordt alweer samen met brancheverenigingen en kennispartners toegewerkt naar de invulling van thematieken rondom actuele uitdagingen.”

Aqua Nederland steunde tijdens de beurs de Stichting Water for Life, een initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven met het doel om schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te realiseren in arme landen. Easyfairs riep exposanten, kennispartners en bezoekers op het initiatief te steunen. Aan het einde van de derde beursdag reikte de beursorganisator namens de organisatie en exposanten een cheque uit van 5.000 euro aan de stichting.

De vakbeurs werd van 19 t/m 21 maart gehouden in Gorinchem. Volgend jaar staat ze voor 18, 19 en 20 maart op de agenda. Dan zullen voor het eerst de Fitterijwedstrijden van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk worden gehouden in de beurshal van Easyfairs. Dit evenement had tot dusverre plaats tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs Aquatech in Amsterdam.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.