secundair logo knw 1

Foto Vitens

Aqua Nederland slaat de handen ineen met het goede doel 'Water for Life', een initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven. Het gezamenlijke doel is de realisatie van een toekomst met veilig drinkwater en een toilet voor iedereen wereldwijd. Belangrijk in deze samenwerking is dat 100 procent van alle donaties rechtstreeks naar de projecten gaat.

Het in 2004 gestartte initiatief Water for Life, richt zich op het verschaffen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen aan mensen in lage-inkomenslanden. Wereldwijd hebben 884 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater en kunnen 2,4 miljard mensen geen gebruik maken van goede sanitaire voorzieningen.  

Water for Life is in 18 landen actief en benadrukt dat elke donatie volledig bijdraagt aan duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dit kan omdat de kosten van de organisatie worden gedekt door de participerende drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, WML en PWN, die voorts hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van drinkwaterzuivering en -levering delen met lokale waterbedrijven.

Aqua Nederland ondersteunt Water for Life en hoopt dat tijdens de vakbeurs op 19, 20 en 21 maart zowel exposanten, kennispartners als bezoekers bijdragen aan het Nederlandse initiatief. Bedrijven worden opgeroepen om gezamenlijk bij te dragen door te doneren aan het initiatief. “Samen maken we een verschil en streven we naar een wereld waarin niemand meer zonder schoon drinkwater hoeft te leven.”

Met een bijdrage van 18 euro realiseert Water for Life duurzame toegang tot drinkwater voor één persoon. De projecten omvatten onder andere de aanleg van waterleidingnetwerken en bouwen van publieke watertappunten. Lokale waterbedrijven worden ondersteund om de bedrijfsvoering te verbeteren, wat bijdraagt aan het onderhoud van de infrastructuur en het betaalbaar houden van de watervoorziening.

Door te doneren aan Water for Life dragen bedrijven niet alleen bij aan concrete projecten, maar ook aan de realisatie van Sustainable Development Goal 6 (SDG 6) van de Verenigde Naties. SDG 6 heeft als doel om schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te regelen voor iedereen in 2030.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....