secundair logo knw 1

Foto Fred Ernst

Annemieke Nijhof treedt terug als ceo van de Tauw Group. Ze wordt op 1 november opgevolgd door een tweehoofdige directie, bestaande uit Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Eerstgenoemde wordt directievoorzitter.

Annemieke Nijhof heeft Tauw gedurende zeven jaar geleid. Ze heeft het advies- en ingenieursbureau uit Deventer uitgebouwd tot een organisatie van internationale omvang. Daarbij heeft ze Tauw in de afgelopen zeven jaar in een financieel stabiele situatie gebracht. Bij haar aantreden in 2012 leed het bedrijf forse verliezen. "Er is toen hard ingegrepen", zei Nijhof vorig jaar tegen het Financieele Dagblad in een toelichting op de jaarcijfers van 2016, die er aanmerkelijk beter uitzagen. 

Betere balans
Nijhof vindt het nu tijd voor een nieuwe leiding, licht Tauw toe. “Ze heeft met veel passie en toewijding in de afgelopen zeven jaar Tauw geleid als ceo. Nu wil ze meer tijd voor haar privéleven, een betere balans tussen werk en privé. Daarnaast vindt ze het een goed moment dat anderen het overnemen”, aldus een woordvoerster. 

Nijhof blijft werkzaam bij het advies- en ingenieursbureau. Ze zal zich gaan bezighouden met bijzondere vragen van klanten zoals mediation en complexe bestuurlijke vraagstukken, aldus de woordvoerster. “Dat doet ze nu ook al, maar dat kan dan straks zonder het werk van de ceo erbij.” 

Tauw nieuwe directie 600

Haar opvolgers Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel (zie foto) komen beiden uit het bedrijf. Dat gekozen wordt voor een tweehoofdige leiding past bij de participatieve opzet van het advies - en ingenieursbureau, licht de woordvoerster desgevraagd toe. Nijhof heeft, zo zei ze vorig jaar december in een interview met H2O, het ‘participatieve leiderschap’ geïntroduceerd bij Tauw. Binnen het bedrijf worden medewerkers betrokken bij het nemen van beslissingen. 

Ander voordeel van een tweehoofdige leiding is dat de lijnen naar de leiding kort kunnen blijven in het bedrijf met de huidige omvang, zo is de uitleg. De twee nieuwe directieleden moeten nog komen tot een portefeuilleverdeling, maar al wel staat vast dat Branderhorst als voorzitter van de directie aan de slag gaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.