0
0
0
s2smodern

Amsterdam Rainproof, een breed initiatief om Amsterdam beter bestand te maken tegen extreme regenval, heeft vandaag (donderdag 5 oktober) de WOW-prijs gewonnen. Het platform WOW loofde de prijs uit voor ‘Beste samenwerking’.

 WOW staat zowel voor Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders als voor Water ontmoet Water. De netwerkorganisatie vierde op 5 oktober haar tienjarig bestaan op de landelijke WOW-dag 2017 in De Doelen in Rotterdam. Voor de jaarlijkse WOW-prijs waren er dit jaar 58 inzendingen. Andere genomineerden waren het STOWA-project ‘Meer waarde halen uit woekerende water- en landplanten’ en Moving Traffic, een project om de mobiliteit op de A20 bij Rotterdam te bevorderen.

Onder de noemer Amsterdam Rainproof werken burgers, overheid, watercyclusbedrijf Waternet, kennisinstellingen en ondernemers samen aan maatregelen die Amsterdam beter bestand maken tegen regenoverlast. Die maatregelen variëren van regentonnen en groene daken tot waterbergingspleinen. Het initiatief voor Amsterdam Rainproof werd genomen in 2014.

Meer informatie op www.platformwow.nl en rainproof.nl

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.