0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Vorige week werden in het Duitse deel van de rivier de Roer, vlakbij de grens met Nederland, verhoogde concentraties legionella aangetroffen. Waterschap Limburg heeft metingen verricht in het Nederlandse deel en de hoge concentraties legionella ook daar aangetroffen. Het advies geen water uit de rivier te vernevelen blijft van kracht.

“Bij de eerste meting vorige week werden 63.000 genkopieën Legionella pneumophila per liter vastgesteld, bij de tweede meting waren dat er 32.000,” zegt Sylvia van Nispen van Waterschap Limburg. “Het advies geen water te vernevelen houden we in stand en we blijven het water monitoren op de aanwezigheid van legionella.” Omdat legionella alleen schadelijk is als er kleine waterdruppeltjes in de longen komen, dus bij vernevelen, is een onttrekkingsverbod volgens Van Nispen niet noodzakelijk. “We overleggen met de GGD over onze metingen en over onze adviezen.”

Hoe lang het waterschap door zal gaan met monitoren en hoelang het advies geen water te vernevelen van kracht blijft, is nog onbekend. De Duitse autoriteiten hebben de bron van de lozingen vastgesteld bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Düren en werken nu aan een oplossing. “Daar zijn wij van afhankelijk, maar we staan in nauw contact met het verantwoordelijke Wasserverband Eifel-Rur en op het moment dat ze de problemen hebben opgelost, zouden wij dat natuurlijk terug moeten zien in onze metingen.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag